To je nova provokacija, a ne izvinjenje: Švajcarci pogubili strpljenje, novinari žestoko napali Šaćirija zbog albanskog orla!
Foto: AP/EPA/Martin Divišek

TAKO MU I TREBA

To je nova provokacija, a ne izvinjenje: Švajcarci pogubili strpljenje, novinari žestoko napali Šaćirija zbog albanskog orla!

Fantastičan tekst urednika najvažnijeg medija u zemlji jodlovanja, Alpa i sira...

Objavljeno:

Granit Džaka, Štefan Lihtštajner i Đerdan Šaćiri su u utorak popodne uputili izvinjenje Švajcarcima jer su pokazivali albanske simbole na meču protiv Srbije na Mundijalu i time pokazali nepoštovanje prema zemlji u kojoj žive, pišu švajcarski mediji.

- Naravno, izvinjavam se svima onima koji su se osetili povređenim dok su gledali utakmicu u planinama - rekao je Šaćiri, uvredivši sve ljude koji žive na nadmorskoj visini većoj od 500, tj, otprilike sve Švajcarce.

Odgovor je stigao u sredu, ponovo preko stranica lista Blik, koji je lutao od osuda do podrške prema Albancima u dresu Švajcarske u danima posle meča sa Srbijom.

- Granit Džaka, Đerdan Šaćiri i Stefan Lihtštajner su priznali da su pogrešili u slučaju dvoglavog orla i izvinili se. Makar su Lihtštajner i Džaka uspeli da priznaju grešku, dok je Šaćiri problem podigao na još veći nivo. Sa potpuno nepotrebnim dodatakom da se izvinjava onima koji su gledali utakmicu u planinama, polio je novi litar benzina, u potpuno glupom maniru. Jeste gospodine Šaćiri, mi smo zemlja planina. Ali, ne, gospodine Šaćiri, nisu svi koji žive u planinama ograničenog uma, zagriženi nacionalisti - piše u komentaru urednika Blika.

On je prozvao i selektora reprezentacije Vladimira Petkovića.

- Selektor Vladimir Petković je ostao nepokolebljivo tvrdoglav. Potvrdio je da će Granit Džaka nositi kapitensku traku kada ne bude igrao Stefan Lihtštajner. Pokazao je time da ne vidi koliko je duboka kriza identiteta u njegovom timu.

BONUS VIDEO: Espreso intervju: Uroš Trifunović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.