Dejo Savićević: Bruka je da se ovoliko čekalo na Ligu šampiona! Igrali su Dinamo i Partizan, a Zvezda kao najveći klub nije!
Foto: Damir Dervišagić

Bio je optimista

Dejo Savićević: Bruka je da se ovoliko čekalo na Ligu šampiona! Igrali su Dinamo i Partizan, a Zvezda kao najveći klub nije!

Legendarni bivši fudbaler crveno-belih je ispričao i kako je proživeo revanš protiv Salcburga

Objavljeno:

Crvena zvezda je ispunila višedecenijski san navijača i posle više od četvrt veka našla se u grupnoj fazi Lige šampiona.

Brojne legende kluba, pogotovo one koje su bile članovi tima koji je 1991. godine postao šampion Evrope, s pažnjom su pratile igre i oduševljene su uspehom izabranika Vladana Milojevića.

Jedan od njih je i Dejan Savićević, član trofejne generacije iz Barija i Tokija, koji je u razgovoru za "Mozzart sport" otkrio da je uoči mečeva sa Salcburgom bio optimista.

Dejan Savićević poručuje da je bio optimista uoči revanša sa Salcburgom
Dejan Savićević poručuje da je bio optimista uoči revanša sa Salcburgom foto: News1/damir dervišagić

- Naravno da sam gledao. Bilo je teško... Pred utakmicu sam baš bio optimista. Ali posle prvog poluvremena, iskreno da vam kažem, i nisam. Nije izgledalo da će Zvezda uspeti. Pogotovo na 2:0. Otkako gledam Milojevićevu Zvezdu, ovo je bila najslabija partija pod njegovom komandom. Ali to je fudbal. Čudna igra - rekao je Savićević.

Sadašnji predsednik FS Crne Gore ističe da je velika tuga što se na ovakav uspeh čekalo 26 godina.

- Tragedija je da Zvezda i do sada nije igrala Ligu šampiona i da je bila spala na te grane. Pa igrali su je Dinamo nekoliko puta, Partizan dvaput… A Zvezda je kao najveći klub sa ovih prostora čekala toliko. Crvena zvezda svojim renomeom i onim što predstavlja u fudbalu zaslužuje da igra Ligu šampiona svake dve godine. Makar svake treće. Bruka je da se toliko vremena čekalo na Zvezdin ulazak u Ligu šampiona…

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.