Zvezda mora da sređuje Marakanu za Ligu šampiona: Stadion Rajko Mitić ne ispunjava standarde UEFA, a ovo su 3 glavna problema!
Foto: Espreso.co.rs

Imaju rok mesec dana

Zvezda mora da sređuje Marakanu za Ligu šampiona: Stadion Rajko Mitić ne ispunjava standarde UEFA, a ovo su 3 glavna problema!

Hoće li UEFA ponovo praviti probleme srpskom šampionu?

Objavljeno:

Crvena zvezda se posle 26 godina plasirala u Ligu šampiona, ali "Evropska kuća" fudbala očekuje i da crveno-beli odrade svoj deo posla da bi mečevi najprestižnijeg fudbalskog takmičenja bili na nivou zadovoljavajućih standarda.

Marakana će biti krcata na svim Zvezdinim duelima u Ligi šampiona, ali trenutno najveći srpski stadion ne zadovoljava UEFA uslove za igranje grupne faze ovog takmičenja.

Naime, crveno-beli imaju dosta nedostatka kada je u pitanju infrakstuktura stadiona. Zvezda će morati da izgradi novu ili improvizuje sobu namenjenu VIP gostima.

Pravila UEFA kažu da ta "hospitaliti soba" mora da ima najmanje 500 kvadrata, ali se to može rešiti i postavljanjem šatora ispred VIP ulaza gde će servirati posluženja uticajnim gostima.

Takođe, čelnici kluba sa Topčiderskog brda moraće da aktiviraju grejače na terenu, koji su postavljeni na stadion "Rajko Mitić" davne 2008. godine za potrebe Univerzijade.

Čuvena mušema po prvi put na Marakani
Čuvena mušema po prvi put na Marakanifoto: Starsport©

Ono što predstavlja najveći problem za Crvenu zvezdu je svakako promena kapija na ulazima. Prema propozicijama kapije moraju da budu visoke najmanje dva metra. Ulazi na Marakani nisu takvi, kapije su značajno niže, ali izgleda da će "Evropska kuća fudbala" progledati kroz prste srpskom šampioni u prvom meču, tako da će za utakmicu sa Napolijem crveno-beli moći da igraju i bez pomenutih kapija.

Crvena zvezda prvi meč u Ligi šampiona igra 18. septembra upravo na stadionu "Rajko Mitić".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.