JOKIĆEV GAZDA KUPUJE ARSENAL: Već je vlasnik NBA i NFL tima, a sad želi da i engleski gigant bude potpuno njegov! (FOTO)
Foto: AP

Hoće sve

JOKIĆEV GAZDA KUPUJE ARSENAL: Već je vlasnik NBA i NFL tima, a sad želi da i engleski gigant bude potpuno njegov! (FOTO)

Daje 1,8 milijardi funti za preostalih 33% akcija

Objavljeno:

Američki biznismen i vlasnik 67 odsto Arsenala Sten Krenke želi da postane jedini vlasnik londonskog kluba.

Sedamdesetjednogodišnji milijarder, u čijem je vlasništvu Jokićev Denver, odlučio je da otkupi i ostalih 33 odsto vlasništva kluba od ruskog biznismena Ališera Usmanova.

Britanski mediji javljaju da je prva ponuda odbijena, ali da će Rus uskoro prihvatiti novu ponudu Krenkea, koja će iznositi ogromnih 1,8 milijardi funti.

"Tobdžije" su prethodne sezone zavšili na šestom mestu u Premijer ligi, a sada će sa novim trenerom Unaj Emerijem pokušati da se domognu titule prvaka posle 14 godina.

Sten Krenke je već vlasnik Denver Nagetsa i Los Anđeles Remsa
Sten Krenke je već vlasnik Denver Nagetsa i Los Anđeles Remsa foto: AP

- Naše ambicije su da osvojimo Premijer ligu i Ligu šampiona, uz trofeje u žesnkoj i juniorskoj konkurenciji. Od 2011. smo uložili mnogo u najveće transfere, ugovore i enadžment, sada ćemo graditi nova investiranja - istakao je Krenke.

Nisu navijači londonskog tima odluševljeni ovom odlukom i smatraju da će amaerički biznismen novac iz Arsenala koristi za svoj biznis u SAD-u, gde pored Denver Nagetsa drži i NFL klub, Los Anđeles Remse.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.