Nova Đukićeva konferencija o kojoj će se pričati: Za nas Tito i dalje nije umro, Drugi svetski rat još traje, a živimo u filmu 'Andergraund'! (VIDEO)
Foto: FK Partizan

TRENER CRNO-BELIH OPET BRILJIRAO

Nova Đukićeva konferencija o kojoj će se pričati: Za nas Tito i dalje nije umro, Drugi svetski rat još traje, a živimo u filmu 'Andergraund'! (VIDEO)

Trener Partizana se osvrnuo na neke detalje

Objavljeno: 14:01h

Trener Partizana Miroslav Đukić se pred superligaški duel sa Radnikom iz Surdulice osvrnuo na događaje od četvrtka, kada mu je ceo stadion zviždao i vikao: "Đukiću, odlazi"!

Posle komentarisanja narednog rivala, priče o Trakaiju, ponavljanja toga da igrači litvanskog kluba nisu "Indijanci sa peruškama na glavi", stvaranja negativnog ambijenta, strateg crno-belih se osvrnuo na činjenicu da u Srbiju publika konstantno potcenjuje rivale sa kojim se sastaju naši najveći klubovi.

Miroslav Đukić
Miroslav Đukić foto: EPA/Martin Divisek

- Pa, vidite Atalantu koja sa Sarajevom odigra 2:2 iako je vodila sa 2:0. Šta bi bilo da se nama to desilo? Bila bi nacionalna tragedija. A, pazite, Atalanta je ozbiljan evropski tim, sa ozbiljnim budžetom. Mi i dalje živimo u filmu Andergraund, i dalje traje Drugi svetski rat, Tito još nije umro - rekao je Đukić.

- Posle lošeg starta u prvenstvu, protiv Radnika, ponovo idemo u Surdulicu. Da pokušamo da se protiv Dinama vratimo na pravi kolosek i osvojimo tri boda - rekao je na početku konferencije strateg crno-belih, svestan da postoji dodatni pritisak posle velikog kiksa u prvom kolu.

- Uvek je pritisak u Partizanu veliki. Moramo da budemo spremni na to, da uvek idemo na pobedu. Na nama je da se izborimo sa tim i da pobeđujemo, druge nema. Utakmica sa Trakaijem bila je pozitivna, jer smo pobedili sa 1:0. Mada u jednim novinama pročitam da su srpski klubovi sa najvećim koeficijentom, a onda vidim da to nije pozitivno, što je Partizan pobedio. Treba se radovati svakom trijumfu, jer u Evropi nije nikoga lako pobediti. Toga treba da budemo svesni. Za mene je to pozitivno, ali ne znam za druge. Taj rezultat nam je dao samopouzdanje za meč sa Dinamom.

Miroslav Đukić
Miroslav Đukić foto: FK Partizan

Za Đukića ovaj meč dolazi u pravo vreme...

- Imamo dovoljno dobrih igrača u rotaciji. Vreme je dobro, i bitno je da mi budemo pravi. Favoriti smo i to treba da pokažemo na terenu. Kada je reč o kadrovskoj situaciji, Zoran Tošić je i dalje povređen. Nikolić takođe, ostali su spremni za meč.

U Dinamu su optimisti?

- Super. To je dodatni motiv za nas, ali treba da se bavimo sobom, a ne protivnikom. Znamo da će da bude teško, ali mi smo Partizan i sve zavisi od nas. Gledao sam meč protiv Crvene zvezde. Tvrda su ekipa i namučili su Zvezdu, dok ih nisu otvorili. Nije to bila laka pobeda Zvezde, kao što to kaže rezultat od 3:0. Ove sezone smo kadrovski jači, i ako ne bude problema sa povredama, možemo da igramo na tri fronta. Malo su nas sada poremetile povrede, ali moramo da se borimo sa tim.

Bilo je priče i o statusu Đukića u klubu, odnosno naslovima u medijima, "Preživeo", "Jači od uprave".

- Ne bavim se time, već samo svojim poslom. Nisam ni znao da se nešto dešava (sastanci u klubu). Na mene to ne utiče, želim da ekipa bude mirna. Iako utiče na igrače taj negativan ambijent, ali to moramo da popravimo. Nema nam druge. Pošto igramo u gostima, biće manji pritisak. Pokušaćemo da na dva gostovanja popravimo utisak. Radimo svakog dana na igri, na posedu, završnici... Svi se mučimo sa zatvorenim odbranama. Misle ljudi da je lako protiv zatvorene odbrane. Nismo čuli za Trakai, i onda mislimo da su to Indijanci, ne nose oni peruške. Ozbiljna su ekipa, dobro vođena. Samo mi to ne shvatamo. Mislimo i da su Švajcarci sajdžije, a oni to nisu, već nas pobede. Treba da se otreznimo. Nismo najbolji na svetu, već treba da budemo radniji i vredniji. I skromni, ali to je kod nas mana. Moramo da se popravimo iz skromnosti.

Pogledajte kako su Grobari zajedno pevali protiv trenera crno-belih.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.