Đukić pred Trakai: Želimo pobedom da izbrišemo sećanje na Surdulicu, ali neće biti lako! (FOTO)
Foto: Starsport©

CRNO-BELI PRED LITVANCE

Đukić pred Trakai: Želimo pobedom da izbrišemo sećanje na Surdulicu, ali neće biti lako! (FOTO)

I Danilo Pantić je izneo svoje viđenje situacije pred meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope

Objavljeno:

Trener fudbalskog kluba Partizan Miroslav Đukić rekao je danas da će njegova ekipa učiniti sve da već u prvom duelu sa Trakajem ostvari dobar rezultat, ali da ne očekuje da će biti lako.

- Sve ćemo učiniti da kod kuće obezbedimo dobar rezultat. Treba biti spreman u glavi da to ostvarimo. Ne treba očekivati da će biti lako. Svaka pobeda bez primljenog gola bi bio pozitivan rezultat - rekao je Đukić na konferenciji za novinare.

Partizan će sutra u Beogradu igrati protiv litvanskog Trakaja prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Miroslav Đukić
Miroslav Đukić foto: Starsport©

Utakmica dolazi posle kiksa crno-belih na početku sezone Super lige i poraza od Radnika u Surdulici.

- Što pre želimo da pobedom izbrišemo taj neočekivani poraz u Surdulici koji nas je poljuljao. Ekipa je sposobna da se brzo prešalta i pobedom se vrati na pravi kolosek - naveo je Đukić.

On nije želeo da potceni ekipu Trakaja, za koga je kazao da ga poštuje, ali da će ići na pobedu.

- Videli smo da se radi o ozbiljnoj, dobroj ekipi, koja je u progresiji. Imali su mnogo problema, ali igraju znatno bolje od kad je došao novi trener. Trakaj jeste ozbiljan protivnik - kazao je trener crno-belih.

Trakaj shvata ozbiljno, a nije se složio da je floskula rečenica da "danas svi igraju fudbal".

- To nije floskula. To je realnost i moramo da je shvatimo. Ne znači da su loša ekipa, ako mi nismo čuli za njih. Danas svi ozbiljno treniraju, jedan Island ima ozbiljnu selekciju, zaista su se pomerile granice, nema loših ekipa - dodao je.

Partizan protiv Trakaja neće moći da računa na Ognjena Ožegovića koji je imao lakši potres mozga, a van tima su još Nemanja Nikolić i Zoran Tošić.

- Momci koji su tu, spremni su, verujemo u njih i idemo sa njima u pobede - istakao je Đukić. Uveren je da je Partizan dobar tim.

- Čim izgubite utakmicu, sumnja se u trenera i igrače. Sve se predimenzionira. Mi ne sumnjamo. Smatram da imamo dobru ekipu, koja uopšte ne igra loše. Možda u prvom poluvremenu nismo imali dovoljno šansi u Surdulici, mislili smo da ima vremena i da će neko drugi to uraditi. Posle je bilo, ali ih nismo iskoristili i to platili porazom - rekao je Đukić.

Danilo Pantić sa kapitenskom trakom
Danilo Pantić sa kapitenskom trakom foto: Starsport©

Fudbaler Partizana Danilo Pantić rekao je da je njegova ekipa spremna.

- Ništa neće biti gotovo posle prve utakmice. Daćemo sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat. Protivnik je spreman za ono što ga čeka u Beogradu. Moramo da budemo spremni da probijemo njihovu zatvorenu igru, što pre to bolje - rekao je Pantić.

On je kazao da bi mu bilo bitno da da gol, ali da je bitnija pobeda.

- Pred svaku utakmicu imam jasan cilj, prvo da pobedim, a potom da ostavim lični utisak. U podsvesti mi je da dam gol, ali to zaista nije bitno. Bitno je da pobedimo i pokažemo da imamo kvalitet - kazao je Pantić.

Utakmica će se igrati u sredu od 20.30 na stadionu u Humskoj.

BONUS VIDEO: Nova pesma Delija

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.