OPET JE PEVAO TOMPSON, A TU SU BILI I ONI... Dalić dočekan i u rodnom Livnu, na kakve li će ovo reakcije naići u Srbiji?! (VIDEO)
Foto: Printscreen/LiVideo

NASTAVLJA SE

OPET JE PEVAO TOMPSON, A TU SU BILI I ONI... Dalić dočekan i u rodnom Livnu, na kakve li će ovo reakcije naići u Srbiji?! (VIDEO)

Dalić se u središtu Livna pojavio praćen motoristima, a na stadionu je u tom trenutku svirala pesma "Igraj moja Hrvatska"...

Objavljeno: 08:57h

Više desetina hiljada navijača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, kao i brojna dijaspora iz Evrope i sveta okupila se u utorak u Livnu, rodnom mestu izbornika hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatka Dalića, koji je u kasnim večernjim satima stigao na gradski stadion.

- Svi vi koji ste došli izdaleka i dragi moji Livnjaci. moja draga porodice, zaista hvala vam od srca za ovaj osećaj koji imam, osećaj sreće i ponosa, hvala vam na tome. Ja nisam zaboravio otkud sam krenuo i gde sam počeo, a moju karijeru sam počeo tu u Troglavu pre jako puno godina. Evo simbolike, nakon 35 godina se vraćam kao drugi u svetu. Znam s koliko ste emocija, strepnje navijali za Vatrene, hvala svima u Hrvatskoj, u BiH, u svetu. Možda nismo svetski prvaci, ali vi znate da su momci dali sve od sebe i da su oni svojom igrom i hrabrošću osvojili vaša srca.

Dalić se u središtu Livna pojavio praćen motoristima, a na stadionu je u tom trenutku svirala pesma "Igraj moja Hrvatska". Erupcija oduševljenja nastupila je kada je u svom vozilu stigao na ulaz u stadion. U obraćanju je poručio kako je ponosan na Livno, Hrvatsku i BiH te sve Hrvate izvan domovine.

- Od prvoga dana šaljemo poruke pozitive. Molim vas da iz Livna ode poruka mira, tolerancije, zajedništva i ljubavi. Mi ne šaljemo nikakve negativne poruke. Mi volimo svoje, a druge poštujemo - rekao je Dalić burno pozdravljen od više desetina hiljada navijača koji su imali hrvatske zastave i druga obeležja hrvatske fudbalskereprezentacije.

Nekoliko puta navijači su ga prekidali povicima šampioni, Zovi samo zovi i drugim nacionalnim poklicima. Dodao je da je za hrvatsku reprezentaciju Tompsonova pesma "Lijepa li si" svojevrsna fudbalska himna, te je pojasnio kako su u Livnu na njegov doček pozvani njemu dragi ljudi iz sveta muzike, sporta, ali i brojni "branitelji" što je takođe pozdraviljeno glasnim odobravanjem (glasnim neodobravanjem u Srbiji, kao da samo Tompson nije bio dovoljan).

Pozvao je sve navijače da ostanu verni hrvatskoj fudbalskoj vrsti.

- Ja sam jedan od vas, a vi ste moja snaga - rekao je Dalić.

Navijači iz cele Hercegovine, Bosne, Zagreba i drugih hrvatskih i evropskih gradova od ranih popodnevnih sati je pristizalo na stadion Fudbalskog kluba Troglava, gde je Dalić i započeo prve fudbalske korake. Brojni uglednici takođe su stigli da proslave srebro u Bosni i Hercegovini.

Miran Dalić, brat Zlatka Dalića rekao je kako je presrećan s ovakvim dočekom njegovog brata. Izjavio je kako je bratu tokom dana rekao da takav doček neće doživeti ni u jednoj drugoj sredini. Na Dalićevu dočeku su i potpredsednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH Borjana Krišto, državni i lokalni funkcioneri iz BiH i Hrvatske.

Nastupio je veliki broj hrvatskih muzičara među kojima Tompson, Mate Bulić, Miroslav Škoro, grupa Dalmatino i brojni drugi.

BONUS VIDEO: Nova pesma Delija

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.