KO JE NAJBOLJI TRENER GODINE: FIFA objavila imena kandidata, a među njima je i Zlatko Dalić! (VIDEO)
Foto: Reuters

Najbolji trener godine

KO JE NAJBOLJI TRENER GODINE: FIFA objavila imena kandidata, a među njima je i Zlatko Dalić! (VIDEO)

Ostali kandidati su Gvardiola, Klop, Zidan, Dešan

Objavljeno: 15:18h

FIFA je objavila listu kandidata za najboljeg trenera godine.

Među nominovanim kandidatima našao se i selektor Hrvatske Zlatko Dalić koji je na Svetskom prvenstvu u Rusiji odveo "vatrene" prvi put do finala i osvojio srebrnu medalju.

U obrazloženju izbora, FIFA je naglasila da je Hrvatska bila jedna od tri reprezentacije na Mundijalu koja nije izgubila nijedan bod u grupi.

Hrvatski selektor se našao u odabranom društvu, pošto su kandidati još strateg Mančester Sitija Pep Gvardiola, trener Liverpula Jirgen Klop, Zinedin Zidan, šefovi stručnih štabova Barselone, Juventusa i Atletika Ernesto Valverde, Masimilijano Alegri i Dijego Simeone, selektor Engleske Geret Sautgejt, strateg svetskih šampiona Francuza Didije Dešan, selektor Belgije Roberto Martinez i ruski selektor Stanislav Čerčesov.

Najboljih 11 trenera izabrali su legende fudbala i stručnjaci, a na zvaničnoj FIFA stranici svoj glas mogu dati i navijači. Prvo mesto donosi pet bodova, drugo tri, a treće jedan. Glasovi navijača biće dodati onima koje daju novinari, selektori i kapiteni nacionalnih selekcija, a proglašenje pobednika zakazano je za 24. septembar u Londonu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.