ZVEZDA DOVELA NAJBOLJEG STRANCA U ISTORIJI KLUBA! To nije sve, na Marakanu stigla ponuda od osam miliona! (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

TERZIĆ OTVORENO

ZVEZDA DOVELA NAJBOLJEG STRANCA U ISTORIJI KLUBA! To nije sve, na Marakanu stigla ponuda od osam miliona! (VIDEO)

Informacije koje će biti od odsudnog značaja za svakog Deliju

Objavljeno:

Generalni direktor crveno-belih pričao je za Kurir o ambicijama u Evropi i domaćem prvenstvu, kao i o učinku reprezentacije na SP u Rusiji i odnosu sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije. Naravno, dotakao se i novih pojačanja, ali i odlazaka iz kluba.

Da li ste zadovoljni urađenim u prelaznom roku do sada?

- Sve što smo hteli, uradili smo! Sačuvali smo tim i trenera i doveli igrače koji su nam bili potrebni. Imamo dva identična tima, na svakoj poziciji dva dobra rešenja. Prošle godine smo odigrali 56 utakmica. Svesni smo da nas pakao čeka i ove godine. Bez velikog fonda igrača, nećemo moći da odgovorimo zahtevu svih takmičenja. Ostali su Borjan, Stojković, Rodić, Savić, Babić, Krstičić, Rodić, Radonjić, Ben... Nedostajala je samo "desetka" i došao je Ebisilio. Svi ostali su došli da pojačaju konkurenciju, pre svega Degenek i Sumaila na poziciji štopera, Jevtović bočno, Meleg kao "desetka", Stojiljković kao špic, Jovančić kao zadnji vezni. Sve su to kvalitetna rešenja. Plus Srnić, Milić, Pavkov, Gobeljić... Kompaktan tim i što mene raduje, to su igrači koji imaju karakter pobednika. Kada smo dovodili, hteli smo samo one koji mogu da rade pod pritiskom.

Ko je od igrača na prodaju, da li je realno da odu Radonjić, Borjan, Krstičić, Rodić, Stojković i Savić?

- Za sve koje ste nabrojali imamo ponude! Ali, niko od njih ne može da ide dok se ne završe kvalifikacije za Ligu šampiona. Imali smo ponudu na papiru šest miliona za Radonjića, usmeno čak osam miliona... To su ozbiljni iznosi novca. Možda Radonjić vredi 12 ili 14, tržište određuje cenu, nego prosto nije tajming za prodaju. Možda će on krajem avgusta otići za šest... Da mi sad ponude i 15 miliona za Radonjića, ne bih prihvatio! Fokusirani smo na plasman u Ligu šampiona, ili Ligu Evrope.

Zašto Le Talek nije želeo da ostane i šta je Zvezda uradila da ga zadrži?

- Ponudili smo mu tako dobre uslove, da ne mogu da verujem šta sam mu u razgovoru sve izgovorio. Ali, on je bio umoran od ove lige. Kaže mi, živim za evropske utakmice i derbi s Partizanom, sve ostalo nije moj život. Kaže mi, tu sam tri godine, tražim novi život, ne mogu više. Nije stvar novca, ne mogu da više igram tu ligu. Strpljivo smo tražili zamenu za njega i našli smo je u liku Miloša Degeneka.

Šta očekujete od Miloša Degeneka koji je stigao kao veliko pojačanje?

- Le Talek je doveden kao zadnji vezni i Zvezda ga je napravila štoperom. Nama treba defanzivac koji je kompatibilan sa Babićem i Savićem, a to je neko ko je bio vezni, ko zna da igra. Neko ko zna da pokrene igru, da iznese loptu, a Degenek je do pre dve godine bio zadnji vezni. Takvog smo tražili. Degenek je četiri godine mlađi od Le Taleka, ima dobar karakter, ima srpski pasoš, dolazi iz dinarskih krajeva, iz Knina je, uklapa se u sve ono što smo tražili.

Ostatak sjajnog intervjua pročitajte na Kuriru.

Inače, i u intervjuu za Žurnal, Terzić se dotakao Ebisilija.

- Ebisilio je najkvalitetniji stranac koga je Zvezda ikada dovela! Imam utisak da kasni dve nedelje fizički za ostalim igračima, trenutno je na oko 70 posto svojih mogućnosti. Malo strpljenja, siguran sam da će da bude top pojačanje, praviće ogromnu razliku u našoj ligi. Mnogo je ofanzivniji i opasniji od Kange - rekao je generalni direktor Zvezde.

BONUS VIDEO VELJKO NOKAUTIRAO ITALIJANA, PA SE ČUO S MAMOM: Ceca je najsrećnija majka na svetu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.