Ima istetovirane zastave Kosova i Albanije, ali on nije provocirao Srbe: Njegov otac je objasnio zašto nije pokazao albanski simbol posle pobede! (FOTO)
Foto: EPA/Armando Babani

Koja je njegova priča?

Ima istetovirane zastave Kosova i Albanije, ali on nije provocirao Srbe: Njegov otac je objasnio zašto nije pokazao albanski simbol posle pobede! (FOTO)

Za razliku od dvojice provokatora, on nije želeo da meša politiku i sport

Objavljeno:

I dok čitava planete bruji o sramnom gestu Granita Džake i Džerdana Šaćirija, ali i njihovog reprezentativnog saigrača Stefana Lihtštajnera, koji su tokom meča protiv Srbije na Mundijalu pokazivali albanskog dvoglavog orla time šaljući političku poruku i provocirajući Srbe, druga dvojica Albanaca u reprezentaciji Švajcarske to nisu uradili.

Blerim Džemaili, koji je inače poreklom iz Makedonije, ali i Valon Behrami koji je rođen u Kosovskoj Mitrovici nisu se prepustili nikakvim provokacijama, niti su slali poruku da je pobeda nad Srbijom za samoproglašeno Kosovo i Albaniju.

Posebno je interesantno što to nije učinio Behrami koji je kao i Džaka i Šaćiri poreklom sa teritorije južne srpske pokrajine, iako na svom telu ima istetovirane zastave Kosova i Albanije, kao i veliki grb Švajcarske preko grudi.

A post shared by Valon Behrami (@valonbera) on

On se suzdržao tih niskih poriva za razliku od saigrača, a njegov otac Ragip je objasnio zašto se nije prepustio - "emocijama", kako su svoje gestove opisali njegovi saigrači koji su za to kažnjeni sa po 10.000 švajcarskih franaka.

- Valon to ne radi, jednostavno, možda je sport ponekad više od sporta, ali neću da se upliće u te stvari - rekao je Ragip Behrami.

Slično je napisao i Behrami na svom Instagramu posle utakmice, očigledno ne želeći da meša politiku i sport.

A post shared by Valon Behrami (@valonbera) on

Inače, on se u Švajcarsku odselio kada je imao 4 godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.