SRBIJA PRETILA DA NEĆE DA IGRA ZBOG ŠAĆIRIJA! Objašnjenje FIFA je ubod u srce za svakog Srbina! (FOTO)
Foto: Damir Dervišagić

DŽABA

SRBIJA PRETILA DA NEĆE DA IGRA ZBOG ŠAĆIRIJA! Objašnjenje FIFA je ubod u srce za svakog Srbina! (FOTO)

Srbija sada ima tri boda, jedan manje od Brazila i Švajcarske

Objavljeno:

Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, rekao je za B92 da su zapretili FIFA da neće izaći na teren protiv Švajcarske, ako Džerdan Šaćiri ne promeni kopačke.

Napadač Švajcarske, koji je poreklom s Kosova, na jednoj kopački imao je zastavu zemlje za koju nastupa, dok je na drugoj imao od takozvane države Kosovo.

foto: Starsport©

- Ono što je nas posebno iritiralo jeste da smo na zagrevanju primetili da jedan njihov igrač, Šaćiri konkretno, nosi zastavu tzv. države Kosovo. Mi smo reagovali, čak smo i zategli, rekli smo da nećemo izaći na teren i igrati utakmicu ukoliko on ne zameni kopačke - rekao je Šurbatović

To je posebno iritiralo ljude iz FSS, koji su rekli ljudima iz FIFA da neće izaći na teren, ako Šaćiri ne promeni kopačke.

- Međutim nije bilo reakcije, onda smo ponovo insistirali, napisali nekoliko mejlova, imali direktan kontakt sa ljudima iz FIFA kancelarije, i na kraju, pred početak utakmice, dobili smo obrazloženje da je to dozvoljeno prema FIFA regulativima jer je ta država Kosovo njihova punopravna članica i da fudbaleri mogu da ispoljavaju nacionalna osećanja - kaže Šurbatović.

foto: Dado Đilas

Srbiji nije preostalo ništa drugo nego da izađe na teren, ali su tamo nažalost poraženi posle niza loših odluka Feliksa Briha kao i loše igre. Srbija sada ima tri boda, jedan manje od Brazila i Švajcarske i za prolaz u narednu rundi igraćemo protiv "Selesaa" za četiri dana u Moskvi. Utakmica je na programu od 20 časova na stadionu Otkritje arena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / B92 Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.