KAKO SE KALIO ČELIK - u režiji Crvene zvezde: Tim sa Marakane osvojio titule u svim kategorijama, a tri igrača su osvojila šest trofeja u jednoj sezoni! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

VUNDERKIDOVI

KAKO SE KALIO ČELIK - u režiji Crvene zvezde: Tim sa Marakane osvojio titule u svim kategorijama, a tri igrača su osvojila šest trofeja u jednoj sezoni! (FOTO)

Ovim trofejima doprineli su i igrači koji su, iako mlađi, pronašli svoje mesto među starijim kolegama

Objavljeno:

Odličnu sezonu na svim nivoima,Crvena zvezda je kompletirala osvajanjem svih titula u mlađim kategorijama.

Ovim trofejima doprineli su i igrači koji su, iako mlađi, pronašli svoje mesto među starijim kolegama i zajedno sa njima uspeli da podignu trofej, a istovremeno isto učine i sa svojom generacijom.

Omladinac Crvene zvezde Luka Ilić najveći deo sezone proveo je u prvom timu, a brojne partije odigrao je pre svega u prolećnom delu prvenstva. Fudbaler Mančester Sitija, igrač na pozajmici u našem klubu, po godinama je član generacije omladinaca, ali u prvom timu je stigao da zabeleži 17 nastupa i sakupi preko 750 minuta. Luki Iliću se ostvario san da osvoji titulu šampiona sa Crvenom zvezdom, i to ne samo jednom, nego dvaput u istoj sezoni. Posle slavlja sa prvotimcima zbog osvajanja najvažnijeg trofeja, Luka Ilić je zatražio za dozvolu da pomogne i omladincima Crvene zvezde u samom finišu sezone.

Dozvolu je dobio, specijalnog uigravanja nije ni bilo jer se Luka sa drugarima iz omladince selekcije odlično poznaje. Njegov doprinos u poslednje dve utakmice bio je veliki, posebno zbog odsustva drugog fudbalera koji takođe može da se pohvali da je ove sezone dva puta podigao pehar — Dejana Joveljića.

foto: fkcrvenazvezda.com

Šta tek reći o dečaku koji je nastupajući za omladince prethodne sezone uspeo da postigne čak 44 gola, a potom još tri u Superligi, igrajući za prvi tim? Dejan je sačekao priliku Vladana Milojevića, a potom je iskoristio na najbolji mogući način i pokazao da će Crvena zvezda u njemu tokom narednih godina imati veliku uzdanicu. Kao što je i pomenuto, Joveljić zbog povrede nije mogao da nastupi u poslednje dve utakmice omladinaca, ali i pored toga oni su uspeli da savladaju sve protivnike i zasluženo podignu pehar.

Treći fudbaler koji je dva puta podizao pehar ove sezone je mladi štoper Strahinja Eraković. Da budemo veoma precizni: Eraković je samo u ovoj sezoni nastupao za čak tri selekcije Crvene zvezde: kadete, omladince i prvi tim! Doduše, priliku da pokaže o kakvom se talentu radi, Eraković je u prvom timu imao na prijateljskim utakmicama tokom priprema, a ne na zvaničnim utakmicama, ali sam taj podatak govori da Eraković ima iza sebe sezonu iz snova!

Mladi štoper je počeo kao član kadetske selekcije, a posle toga je prebačen u omladince gde je sa podjednakom uspešnošću branio Zvezdine boje, i davao veliki doprinos. Na kraju, nagrada je stigla u vidu dva pehara, a Strahinja je u jednom danu doživeo da se raduje i sa kadetima, kojima po godištu pripada, i sa omladincima, sa ekipom u kojoj je postao bitan deo.

BONUS VIDEO: Ovako su košarkaši i navijači Borca proslavili najveći uspeh u istoriji kluba

(Espreso.co.rs / FK Crvena zvezda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.