SPISAK POSTOJI: Krstajić pozvao 35 igrača za Mundijal u Rusiji! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

sp, 2018

SPISAK POSTOJI: Krstajić pozvao 35 igrača za Mundijal u Rusiji! (FOTO)

FIFA je propisala da svi fudbaleri moraju da imaju obavezni odmor od 21. do 28. maja

Objavljeno: 09:42h

Mladen Krstajić i FSS ispunili su proceduru i poslali spisak od 35 igrača u konkurenciji za Rusiju kojih će najboljih 23 putovati, ali izbor nisu objavili.

- Spisak je poslat u FIFA. Dogovorili smo se u savezu da ne pričamo o imenima dok ne objavimo definitivni spisak od 23 igrača, možda i 25 ako odlučimo da toliko ide u Austriju.

Na pitanje da li na proširenom spisku ima iznenađenja, Krstajić je odgovorio, utisak je, iskreno:

- Ne, nema. Imamo to što imamo i dodali smo neke mlade igrače koji bi u narednom periodu trebalo da se uključe u A tim... Oko 20. maja objavićemo spisak od 23, ili 25 igrača u zavisnosti koliko ćemo ih voditi na pripreme.

foto: Logo

Potencijalne zamene moraju da budu spremne kao da će igrati na Mondijalu:

- Mnogi reprezentativci imaju dugu sezonu i puno utakmica, premoreni su. Matić, Luka Milivojević, Mitrović igra non-stop, Kostić, Kolarov, Sergej Milinković-Savić. Nećemo u Austriji imati ne znam kakve sad kondicione pripreme, to će biti neki taktički treninzi. Više treninzi oporavka nego... To su pripreme, ali, ne u bukvalnom smislu, više je osvežavanje igrača. Matiću, Ivanoviću, Luki, sada posle napornih sezona odmor više prija nego trening.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

FIFA je propisala da svi fudbaleri moraju da imaju obavezni odmor od 21. do 28. maja.

- Svi moraju da imaju odmor nedelju dana, u tom periodu ne smemo da ih okupimo, sami će trenirati.

foto: Filip Plavčić

Pričajući o potencijalnim hendikepima za SP zbog povređivanja igrača, Krstajić nam je indirektno potvrdio koja dvojica reprezentativaca su na spisku od 35 juče poslatom u FIFA.

- Bane (Ivanović) se oporavlja, razgovarao sam i sa Matijom (Nastasićem) i verujem da će i on biti fit za okupljanje - rekao je selektor i tako otklonio dileme nastale zbog kontradiktornih informacija koje su pojedini mediji objavljivali proteklih dana.

BONUS VIDEO:

Grobari prozivaju Lalatovića posle pobede nad Čukom

(Espreso.co.rs / Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.