Zvezda i Le Talek sve dalje od dogovora, Terzić i Mrkela pikirali mu zamenu! Ono što su zamislili biće đavolski teško izvesti!
Damijan Le Talek i Crvena zvezda su sve dalje od dogovora, Foto: AP

Malo je nemoguća misija

Zvezda i Le Talek sve dalje od dogovora, Terzić i Mrkela pikirali mu zamenu! Ono što su zamislili biće đavolski teško izvesti!

Na Marakani već imaju igrača koga žele kao njegovu zamenu, a sa Savićem bi se uklopio kao "kec na deset"

Objavljeno:

Zvezdan Terzić jeste rekao da je jedan od primarnih zadataka za letnji prelazni rok da se postigne dogovor sa Damijanom Le Talekom o produžetku saradnje, ali šanse su za to sve manje, i vreme je da se Crvena zvezda okrene alternativnim rešenjima.

S obzirom na to da Francuz daleko bolju platu može da dobije u nekom inostranom klubu, a ta suma je daleko veća od one koju trenutno može da mu ponudi klub sa Marakane (Zvezdin maksimum je prema nekim pričama 400.000 evra godišnje, što je 160.000 evra više od sadašnje plate Francuza), jasno je da će on po isteku ugovora otići sa Marakane.

Dakle, moraće se tražiti neko drugo rešenje, a to bi mogao da bude nekadašnji đak crveno-belih, sada iskusni povremeni reprezentativac Srbije, Jagoš Vuković.

Jagoš Vuković je pikiran od strane Terzića i Mrkele kao idealno rešenje
Jagoš Vuković je pikiran od strane Terzića i Mrkele kao idealno rešenjefoto: Dado Đilas

Terzić je već najavio da će akcenat uglavnom biti na dovođenju srpskih igrača iz inostranstva, a Vuković se uklapa u taj profil i on se nalazi i u planovima sportskog sektora Zvezde. Međutim, i kod njega su glavni problem pare.

On je prošlog leta prešao iz Konje u Olimpijakos za 2 miliona evra, ali se nije naigrao na "Karaiskakiju", pa je zimus prosleđen u Veronu uz mogućnost otkupa po ceni od 2,5 miliona evra.

Jagoš Vuković se i dalje nada pozivu za Mundijal
Jagoš Vuković se i dalje nada pozivu za Mundijalfoto: Zorana Jevtić

Na "Bentegodiju" se nametnuo, odigrao 14 mečeva i upisao po gol i asistenciju, međutim, Verona nije sačuvala prvoligaški status i moraće da se seli u Seriju B, pa je bez obzira na želju da ga možda zadrži ipak preskupo da plati toliki novac za igrača koji će igrati u drugoj ligi.

U Pireju čekaju na zvaničan odgovor italijanskog tima, mada su i oni svesni da teško će neko pristati da plati toliki novac koliki oni traže. U slučaju da Verona odustane, Zvezda bi mogla da uleti sa eventualnom opcijom jednogodišnje pozajmice i to je ono čemu se nadaju čelni ljudi s Marakane.

BONUS VIDEO: Igrači Crvene Zvezde slave sa Delijama 157. Večiti derbi

(Espreso.co.rs / Izvor: Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.