ISPOVEST LEGENDE CRVENO-BELIH ODJEKUJE BALKANOM: Bilo je bitno da nas dvojica ne dođemo u Zvezdu, ostali su bili kolateralna šteta! (FOTO) (VIDEO)
Dejan Savićević, Foto: News1/damir dervišagić

bez zadrške!

ISPOVEST LEGENDE CRVENO-BELIH ODJEKUJE BALKANOM: Bilo je bitno da nas dvojica ne dođemo u Zvezdu, ostali su bili kolateralna šteta! (FOTO) (VIDEO)

Baš u danima kada se sve svodilo na crveno i crno-belo

Objavljeno: 12:34h

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana su u subotu odigrali 157. Večiti derbi, iz kog je tim sa "Marakane" izašao kao pobednik, 2:1.

Pred oko 35 hiljada ljudi održan je još jedan praznik srpskog fudbala.

Baš kada se sve svelo na crveno i crno-belo, u intevjuu za "Novosti", legendarni Dejan Savićević otkrio je neke stvari iz prošlosti o kojima se nije zlao, sve do ovog momenta.

Vaš prelazak u Crvenu zvezdu je bio turbulentan, na kraju je, ipak, sve leglo na svoje mesto?

foto: Printscreen/Youtube/Crvena zvezda

- Šta leglo, ništa nije leglo. Partizan je bio klub generala, a Zvezda političara i policije. U Budućnosti su, naravno, bili za to da potpišem za Partizan, ja sam hteo samo u Zvezdu. I onda, poterali su nas desetoricu u JNA, tu je bio i Darko Pančev, jer su i čelnici Vardara bili partizanovci. Bilo je bitno da nas dvojica ne dođemo u Zvezdu, a ostalih osmorica su bili kolateralna šteta.

Ipak, obojica ste došli na crveno-beli deo Topčiderskog brda?

- Znali smo i mi za jadac. Njihova ideja je bila da obučemo uniformu i onda ne bismo mogli da potpišemo za Zvezdu. E, Dare i ja smo sačekali prvi dan prelaznog roka, potpisali i u kasarnu stigli sa zakašnjenjem od nekoliko dana - istakao je Savićević.

Mnogi misle da ste morali da budete šesta Zvezdina zvezda

- Mogao je to da bude Pančev, jer je golgeter van serije i imao je tri vrhunske sezone. Mogao je i Robi koji je znao sve u fudbalu i bio i omladinski prvak sveta, mogao sam i ja,svejedno, jer smo bili najbolji u toj ekipi. Smešno je da niko od prvaka Evrope i sveta nije bio šesta Zvezdina zvezda. Najtrofejnija generacija u istoriji ostala je bez tog priznanja iako smo na papiru svi mi proglašeni za Zvezdinu zvezdu, što je van pameti. Međutim, ne bih o tome, neka to ide na obraz onima koji su nas zaboravili ili namerno preskočili, kako god - naveo je Savićević.

foto: Profimedia

U dresu reprezentacije bilo je dosta razočaranja, kako ste se osećali kada su nas vratili iz Švedske?

- Bila je to politička odluka i svakako da nam je svima veoma teško pala. Odluka je bila smešna, jer, i Sirija je non-stop u građanskom ratu, a njihova reprezentacija se uveliko takmiči. Šta smo mi imali sa ratom, da nismo možda uzeli puške u ruke, pucali i nekoga ubili? Kakve smo mi veze imali sa politikom Slobodana Miloševića? Mi smo fudbaleri i samo smo igrali fudbal. Bili smo u najboljim godinama i da nismo pauzirali zbog tih, sumanutih sankcija, uveren sam da bismo 1994. ili 1996. postigli ono što su Hrvati na SP 1998. godine - istakao je Savićević.

BONUS VIDEO: Čelnici Budućnosti vode navijanje

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.