NAJVEĆA ISPALA U ISTORIJI FUDBALA! Ovom klubu je bilo previše da za Sergeja plati 100.000 evra! (VIDEO)
Foto: EPA

NEMOGUĆE

NAJVEĆA ISPALA U ISTORIJI FUDBALA! Ovom klubu je bilo previše da za Sergeja plati 100.000 evra! (VIDEO)

Da li je ovo i zvanično najgora transfer odluka u istoriji sporta?

Objavljeno:

Sergeja Milinković-Savić, igrač koji danas vredni 100 miliona evra, nekada je vredeo 100.000 evra, ili su ga bar toliko cenili čelnici Vojvodine, pre nego što je sa Srbijom osvojio Evropsko i Svetsko prvenstvo za omladince.

Međutim, nekome je bilo mnogo i to da plati.

Priču o jednom od većih promašaja svetskog fudbala poslednjih godina ispričao je austrijskim medijima Zoran Barišić, nekadašnji trener u Rapidu, koji je bio završio ceo Sergejev transfer iz Vojvodine.

On je mladog fudbalera video na zimskim pripremama 2013. godine, kada su igrali mladi timovi Vojvodine i Rapida. Sergej mu se veoma svideo i posle čega je odmah stupio u kontakt sa njegovim ocem Nikolom, sa kojim je svojevremeno zajedno igrao u austrijskom GAK-u iz Graca.

Dve strane su se čak tri puta sastale u Beču narednih meseci i na kraju se dogovorile da Sergej karijeru nastavi u Rapidu. Ali, kada je Barišić došao kod čelnika kluba da se taj dogovor finalizuje, oni su - odbili! Bilo im je mnogo da plate 100.000 evra Vojvodini za Sergeja Milinkovića-Savića.

Šest meseci kasnije fudbaler Vojvodine je postao prvak Evrope sa omladinskom reprezentacijom Srbije, na leto 2014. godine je prešao u Genk za milion evra, godinu potom postao i prvak sveta sa "orlićima" i onda otišao u Lacio, u transferu vrednom 10 miliona evra.

Ogroman promašaj, priznaćete.

BONUS VIDEO: Radonjić na srpskom jeziku vodio Bajern do pobede nad Ulmom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.