Zvezda odbila milione za Pešića: Terzić rekao igračima da budu spremni da igraju do juna bez plate!
Zvezdan Terzić je govorio o aktuelnom stanju u Crvenoj zvezdi, Foto: Nebojša Mandić

Interesantna poruka

Zvezda odbila milione za Pešića: Terzić rekao igračima da budu spremni da igraju do juna bez plate!

Generalni direktor crveno-belih je sumirao aktuelnu finansijsku situaciju u klubu

Objavljeno: 14:42h

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da nije bila želja da se "gomilaju" igrači u zimskom prelaznom roku i da su dolasci bili uslovljeni odlascima.

- Dolasci su bili uslovljeni odlascima. Osim Gelora Kange, Niko nije otišao i nismo hteli da gomilamo igrače, osim Bena koji je bio izričita želja trenera Vladana Milojevića - rekao je Terzić u razgovoru sa novinarima na pripremama kluba u Turskoj.

Zvezda neće tražiti zamenu za Gelora Kangu jer će trener Vladan Milojević promeniti sistem igre i neće imati klasičnog plejmejkera.

Gelor Kanga je ove zime otišao u Spartu iz Praga
Gelor Kanga je ove zime otišao u Spartu iz Pragafoto: EPA/Andrej Cukić

- Verujem treneru Milojeviću, želi da promeni sistem igre. Želi da svih 10 igrača na terenu budu maksilano odgovorni. Konceptualno će biti drugačije i mislim da će funkcionisati mnogo bolje nego jesenas - rekao je Terzić.

Terzić je naveo da je Mirko Ivanić bio želja, ali da se "mnoge stvari nisu poklopile".

- Visoka cena, neodlazak Ričmonda Boaćija, promena sistema igre, neeksplicitan stav Ivanića da želi da dođe. Sve je to uslovilo da on ne dođe. On nije bio pik broj jedan, već igrač koji bi se svim svojim karakteristikama uklopio u igru Zvezde - dodao je on.

Danijel Aleksić nije dobra zamena za Kangu prema rečima Terzića
Danijel Aleksić nije dobra zamena za Kangu prema rečima Terzićafoto: Profimedia

Danijela Aleksića ne vidi kao zamenu za Kangu jer nije "klasična osmica", dok sa Filipom Đuričićem, kako je rekao, nikada nije razgovarao.

- Sportski direktor Mitar Mrkela je sa njima razgovarao u decembru. Kada ga je pitao da li bi imao želju da se vrati, on je rekao da mu povratak u Srbiju nije prioritet - rekao je Terzić.

On je naveo da posle dolaska El Fardu Bena i Stefana Hajdina, koga je posebno pohvalio, više neće biti novih igrača.

El Fardu Ben i Stefan Hajdin su jedina pojačanja Zvezde ove zime
El Fardu Ben i Stefan Hajdin su jedina pojačanja Zvezde ove zimefoto: FK Crvena zvezda

- Sigurno više neće dolaziti nijedan igrač. Imamo veliki fond kvalitetnih koji mogu da odgovore takmičarskim zahtevima Zvezde - kazao je direktor crveno-belih.

Dodao je da se Zvezdi "uvek nudi mnogo igrača", ali da klub ne želi da ih dovede pre nego što ih "dobro pogleda".

Zvezda ima finansijske probleme, a mnogo toga bi bilo rešeno prodajom Boaćija. Po rečima Terzića, neće biti prvi put da klub funkcioniše bez novca ako u februaru ne dođe do transfera napadača iz Gane.

Ričmond Boaći nije prodat ove zime iako je bilo planirano
Ričmond Boaći nije prodat ove zime iako je bilo planiranofoto: Beta

- Stisnućemo se. Predočio sam igračima šta nas čeka ovog proleća, upoznao ih kako Zvezda funkcioniše jer sam stekao utisak da oni zaista ne znaju kako se finansira Zvezda. Otvoreno sam ih pitao da li su spremni da igraju bez novca do juna. Para će ili biti ili neće. Kad dođu, biće prvo podeljene igračima. Ako ne bude bilo, stisnite se. Svima su nam puna usta ljubavi prema Zvezdi. Mnogo toga su zaradili jeseni tako da niko bez para nije od njih - rekao je Terzić.

On je dodao da su igrači to prihvatili "sa razumevanjem" i da je razgovor bio otvoren i da je iskreno rečeno kako stoje stvari. Takođe, naveo je da je to urađeno preventivno.

- Zvezda je uvek rešavala svoje probleme jer na svaka tri meseca ima UEFA monitoring. Moramo redovno da izmirujemo finansijske obaveze - dodao je.

Nemanja Radonjić je imao ponudu Štutgarta
Nemanja Radonjić je imao ponudu Štutgartafoto: Dado Đilas

On je naveo da je postojala ponuda Štutgarta od šest miliona evra za Nemanju Radonjića, ali da nije bio pravi momenat za njegovu prodaju jer se očekuje bolja igra u drugom delu sezone, ali i nastup na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

- Da pomogne ekipi da igra kvalitetno u kvalifikacijama za Ligu šampiona i eventualno krajem avgusta da razmišljamo o njegovom transferu - istakao je Zvezdan Terzić.

Takođe, rekao je i da je postojala ponuda turskog Bašakšehira za Aleksandra Pešića od pet miliona evra.

Za Aleksandra Pešića je nuđeno 5 miliona evra
Za Aleksandra Pešića je nuđeno 5 miliona evrafoto: Dado Đilas

- U razgovoru sa Milojevićem i Mrkelom doneli smo odluku da ne bi bilo dobro prodavati ga. Pokazao je svoj pravi potencijal i tek na proleće i leto očekujemo pravog Pešića, onakvog kakvog ga znamo i zbog čega smo ga doveli. Boaći bi potpuno potonuo posle 42 gola ne prodamo njega već njegovu faktički zamenu - rekao je Terzić.

Mičelu Donaldu i Damjanu Le Taleku na leto ističu ugovori, a oni su odbili produžetak. Po završetku sezone će im ponovo biti ponuđeni novi.

- Donald i Le Talek su dugo tu, dali su pun doprinos rezultatima i u godinama kada treba da rešavaju egzistenciju. Poštujemo njihov stav, ali će se Zvezda voditi idejom da pojedinačan interes ne može da bude iznad interesa kluba. Ne na štetu mladih igrača koji mogu na toj poziciji - rekao je Terzić.

Zvezdan Terzić je poručio igračima da se stisnu do juna
Zvezdan Terzić je poručio igračima da se stisnu do junafoto: Saša Pavlić Koky

Donald je u zimskom prelaznom roku odbio transfer u Dinamo Moskvu za 800.000 evra obeštećenja, a Le Talek 700.000 u PAOK.

Terzić je dodao da nije nezadovoljan kako ekipa deluje na pripremama u Turskoj i da će "sve to biti drugačije" na terenu kada budu počele zvanične utakmice.

BONUS VIDEO: PIKSI I MARADONA DA MU POZAVIDE: Bivši fudbaler Crvene zvezde Miloš Ninković postigao gol kakav daju samo velemajstori

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.