PRERASLI SU DEČIJI FUDBAL! Poker crveno-belih klinaca uskočio u opremu profesionalaca: Još ne verujemo da smo ovde! (FOTO)
Omladinci Crvene zvezde na početku seniorskih priprema, Foto: FK Crvena zvezda

ČEKA IH LEPA KARIJERA

PRERASLI SU DEČIJI FUDBAL! Poker crveno-belih klinaca uskočio u opremu profesionalaca: Još ne verujemo da smo ovde! (FOTO)

Svaki poziv za seniore mi mnogo znači zato što se tu igra mnogo lepši i čvršći fudbal

Objavljeno:

Fudbaleri Crvene zvezde započeli su pripreme za prolećni deo sezone, a osim standardnih prvotimaca, povratnika sa pozajmica, treneru Milojeviću javila su se i četiri fudbalera koja su jesenas sa omladinskim timom osvojila jesenju titulu.

Momak o kome se zasigurno najviše pričalo prethodnih meseci je Dejan Joveljić. Napadač koji je postigao već 33 gola u ligi igrača do 18 godina, pred kraj prošle sezone zabeležio je i debi za prvi tim crveno-belih: - Drago mi je što smo se ponovo okupili nakon pauze i onako uspešne polusezone. Ja sam jedan od onih mlađih igrača koji već imaju dosta iskustva sa pripremama seniorskog tima, sa Lukom Ilićem sam još 2016. bio u Kopru gde smo se prvi put susreli sa tim načinom rada. Sada su ipak i moja, ali i očekivanja drugih veća, a na meni je da nastavim sa formom iz jesenjeg dela. Letos na Zlatiboru smo mi mlađi odlično radili sa ovim stručnim štabom, pogotovo sa trenerom Kosanovićem, to je sigurno i jedan od faktora koji su uticali na dobre rezultate omladinske ekipe. Zato se radujem novim treninzima na Kipru - poručuje popularni Jovelja.

Neko ko je sa našim napadačem tokom jeseni odlično sarađivao je i levi bek Aleksa Terzić. Upravo on je asistirao kod mnogo njegovih golova, ali je i sam bio strelac više puta. Sada će biti zajedno na pripremama prvog tima: - Činjenica da smo mi iz omladinskog pogona ponovo pozvani da damo svoj doprinos pripremama najboljeg Zvezdinog tima u poslednjoj deceniji govori da uprava kluba sa stručnim štabom i te kako vodi računa o svakom pojedincu koji je svoje interese podredio klubu koju voli. Takođe, svetan sam da klub i dalje ulaže u svoju mladost i da od nas očekuje maksimalno angažovanje kako bismo opravdali poverenje i iskoristili veliku priliku koja nam je ukazana. Moramo uložiti ogroman rad i požrtvovanje kako bismo se izborili da u budućnosti zaigramo u prvom timu i ostvarimo dečačke snove. Verujem da smo svojim partijama u omladinskom timu opravdali svoj status i da polako dolazi vreme kada nivo igre moramo podići na viši nivo kako bi smo odgovorili zahtevima trenera Milojevića i stručnog štaba koji predvodi - oduševljeno govori Terzić prvog dana priprema.

Stigli smo i do sredine terena, a neko ko je tu sve držao pod kontrolom ove jeseni u mlađem timu Zvezde je Veljko Nikolić. I on je prošao letnje pripreme sa seniorima na Zlatiboru, a osim mnogo sjajnih driblinga i asistencija, prošlu godinu pamtiće i po fenomenalnom golu sa pola terena protiv ekipe Vojvodine: - Zahvalio bih se stručnom štabu na ukazanom poverenju i pozivu na pripreme. Očekujem da se na Kipru pre svega fizički i psihički spremimo za predstojeći nastavak sezone, da se mi mlađi igrači nametnemo treneru kako bi znao da može računati na nas. Svaki poziv za seniore mi mnogo znači zato što se tu igra mnogo lepši i čvršći fudbal. Nadam se da ću se ove sezone izboriti i nametnuti i napokon debitovati, što mi je želja od kad sam došao u klub - kaže Nikolić.

Jedan od dvojice najmlađih na Kipru biće štoper, Strahinja Eraković. Njemu će ovo biti prve seniorske pripreme, a momak koga zbog prepoznatljive frizure zovu Čupa, nije skidao osmeh sa lica tokom prozivke i prvog treninga: - Još ne mogu da verujem da sam ovde sa prvotimcima Zvezde. Tokom jeseni sam igrao i za kadete i za omladince i evo sad već treniram sa seniorima. Stvarno je jako lep osećaj i veselim se svakom treningu na predstojećim pripremama. Znam da ću biti jedan od najmlađih na Kipru, zajedno sa Ivanom Ilićem i znam da ćemo imati i posebne zadatke pre i posle treninga ali sve će to biti fenomenalno iskustvo za mene. Pričali su mi malo omladinci kako je na pripremama i ne mogu da dočekam nedelju kada se putuje. Ja ću tamo pružiti svoj maksimum isto kao i tokom jeseni za omladinski tim, a znam da ću puno toga naučiti i poboljšati svoju igru - zaključuje Eraković.

BONUS VIDEO: Govor Vladana Milojevića na početku priprema Crvene zvezde

(Espreso.co.rs/FK Crvena zvezda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.