HITNA REAKCIJA UPRAVE PARTIZANA: Grobari, nemojte, kad vas molimo! Izbaciće nas iz Evrope!
Foto: Printscreen/Youtube/Južni Front

Strepnja i strah

HITNA REAKCIJA UPRAVE PARTIZANA: Grobari, nemojte, kad vas molimo! Izbaciće nas iz Evrope!

Crno-beli žele da preduprede eventualne transparente podrške Ratku Mladiću na meču sa Jang Bojsom zbog čega bi najrigoroznije klub bio kažnjen

Objavljeno:

Strepnja i strah u upravi Partizana nakon najvažnije vesti dana u Srbiji i presude generalu Ratku Mladiću u Haškom tribunalu.

Odluka Veća sudija da osudi bivšeg generala vojske Republike Srpske na doživotnu robiju mogla bi da izazove reakciju svih navijačkih grupa u Srbiji koje su tokom prošlih godina iznosili često poruke podrške Mladiću.

Jedna od tih grupa su i Grobari, a u Partizanu brinu, jer bi to mogli da urade već na utakmici sezone za taj klub, protiv Jang Bojsa, u Ligi Evrope, i samim time načine neprocenjivu štetu klubu.

Opšte je poznato koliko je UEFA rigorozna kada su u pitanju političke poruke i podrška ljudima osumnjičenim i osuđenim za ratne zločine i genocid, a uz sve to crno-beli su i u prošlosti kažnjavani zbog toga i nalaze se pod strogom prismotrom UEFA.

Ne daj Bože, ali u slučaju da navijači Partizana opet istaknu neki transparent ili fotografiju Ratka Mladića, klub bi čak mogao da bude i izbačen iz Evrope, a onda je uzalud pobeda nad Švajcarcima kojom bi se obezbedilo evropskot proleće posle 12 godina.

foto: Dado Đilas

- Nema povoda za politiku, ali nikad se ne zna, jedan pojedinac može da napravi problem. Na utakmici protv Budućmnosti smo bili kažnjeni, između ostalog, i zbog pominjanja Ratka Mladića. Pozivamo navijače da ne pominju naše generale. Daleko bilo da pobedimo i obezbedmo dalje takmičenje u Ligi Evrope, a budemo izbačeni zbog nekih povika, taj udarac ne bismo izdržali. Podsećam da smo mi i dalje pod uslovnom kaznom, tako da i najmanji incident može da izazove najgore posledice - odmah je reagovao i apelovao Miloš Vazura kako bi što pre upozorio Grobare na katastrofalne posledice koje bi klub mogao da snosi.

Grobari su ove sezone već jednom upućivali poruke podrške Mladiću na susretu protiv Budućnosti u kvalifikacijama za Ligu šampiona i za to ja Partizan kažnjen i novčano i praznim stadionom na dva evropska meča.

BONUS VIDEO: Tuča Grobara u Hali Pionir

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.