POSLE KELNA IM JE BILO JASNO: Jedan od najbogatijih nemačkih klubova poslao ljude da peku zanat u Zvezdi! (FOTO)
Foto: Nebojša Mandić

ONI IMAJU PARE, SRBI ZNANJE

POSLE KELNA IM JE BILO JASNO: Jedan od najbogatijih nemačkih klubova poslao ljude da peku zanat u Zvezdi! (FOTO)

Saradnja za obostrano zadovoljstvo...

Objavljeno: 20:11h

Hofenhajm je došao u posetu Crvenoj zvezdi. Nemačka ekipa se obratila srpskom klubu sa željom da se njihovi treneri upoznaju sa načinom rada sa golmanima trenera Dušana Gašića i da nauče nešto što će moći da primene u svom daljem radu. Marjan Petković i Saša Rauš, treneri golmana sa višegodišnjim iskustvom u jednoj od najboljih škola u Nemačkoj, obišli su Omladinsku školu i prvi tim Crvene zvezde.

Kada su se detaljno upoznali sa organizacijom rada sa mlađim selekcijama u klubu i podelili korisna iskustva i savete sa kolegama, na treningu prvog tima mogli su da vide kako treniraju iskusni čuvari mreže Milan Borjan i Nemanja Supić, kao i mlada nada Miloš Gordić.

Goreće parket na jugu i severu Srbije! FON favorit u Novom Sadu, Valjevci jure nastavak serije protiv Pazara! (FOTO)

Poslednji dan svoje posete gosti iz Nemačke imali su prilike da gledaju meč kadeta protiv Vojvodine, kao i šesnaestinu finala Kupa Srbije, utakmicu koju je Crvena zvezda dobila rezultatom 5:0.

foto: FK Crvena zvezda
foto: FK Crvena zvezda

- Još na utakmici u Kelnu pokušali smo da stupimo u kontakt sa ljudima iz Zvezde i tamo se upoznamo sa njihovim radom. Ipak, dolaskom u Beograd smo dobili mnogo više, kompletan uvid u organizaciju Omladinske škole i prvog tima, kao i način rada ovde. Ovo je mnogo bolja prilika da razmenimo iskustva i da obe strane nauče nešto novo. Moji roditelji su iz Srbije i ja sam od malena upoznat sa veličinom Crvene zvezde i sa tim koliko je ovo veliki klub. Zato mi je posebno zadovoljstvo što sam sa svojim kolegom imao priliku da boravim ovde tri dana i da usvajam nova znanja – rekao je Petković.

Ljudi moji, da li je ovo Milko Bjelica ili Dejan Bodiroga iz naslavnijih dana?! (FOTO)

Poseta trenera Hofenhajma je samo početak uspešne saradnje dva kluba.

- Trener Dušan Gašić ima poziv da dođe u Hofenhajm i nekoliko dana radi sa nama i sa našim najtalentovanijim golmanima. Svi imamo svoju, nešto drugačiju, fudbalsku filozofiju i od svakog možete nešto korisno da saznate i primenite. Smatram da jedni drugima možemo mnogo da pomognemo, spoj dva velika kluba sa dugom tradicijom je odlična ideja – rekao je Rauš.

Partizan po završetku treninga spakovao Marka Jankovića! (FOTO)

BONUS VIDEO ESPRESO TVITER: Vaso Psihopat Bakočević

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.