CRVENO-BELA KRV! Humanost na delu navijača Crvene zvezde! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

CRVENO-BELA KRV! Humanost na delu navijača Crvene zvezde! (FOTO) (VIDEO)

Svi davaoci krvi na poklon dobijaju ulaznicu za revanš meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope između Crvene zvezde i Krasnodara

Objavljeno:

Više od 200 navijača fudbalskog kluba Crvena zvezda dalo je u utorak do podneva krv, u okviru organizovane akcije u Medija centru na Marakani.

SEVER U TRANSU LUDUJE! Zvezda u sredu dobija pojačanje o kom su Delije mogle samo da sanjaju! (VIDEO)

Zahvaljujući dogovoru Ministarstva zdravlja i fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan, koji su pozvali svoje navijače da se odazovu apelu da se da krv, kako bi se obezbedile dovoljne rezerve ove dragocene tečnosti, prvi put u poslednjih nekoliko godina, u ovom periodu neće biti nestašice krvi, ističu u Ministarstvu zdravlja.

foto: Filip Plavčić

Kako kažu, zahvaljujući ovakvoj saradnji, koja će biti nastavljena i u narednom periodu, očekuje se da ova godina bude rekordna po broju dobrovoljnih davalaca i količini prikupljene krvi.

U medija centru na stadionu Crvene zvezde - gužva.

Sve vrvi od onih koji žele da se priključe akciji, a doktorka Slavica Jovanović iz Instituta za transfuziju krvi Srbije kaže da je od jutros do oko 12.00 časova krv već dalo više od 200 ljudi.

- Danas nam je prvi dan akcije na stadionu Crvene zvezde, a, na našu sreću, vlada veliko interesovanje navijača - rekla je doktorka Jovanović.

Podseća da zainteresovani mogu da dođu i daju krv u utorak do 18 časova, ali i da se akcija nastavlja i u sredu, od devet do 18 sati.

Svi davaoci krvi na poklon dobijaju ulaznicu za revanš meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope između Crvene zvezde i Krasnodara koji se igra u četvrtak od 21 sat.

Kako je ranije rečeno, krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina, s tim da je potrebno da budu zdrave, naspavane i da ne budu pod dejstvom alkohola iz drugih opijata.

NEKA NE BRINU DUŠMANI! Objavljena fotka Vujoševića iz bolnice, Grobari će se oduševiti kada vide ko ga je posetio! (FOTO)

Inače, FK Partizan je u subotu, 19. avgusta, takođe, na stadionu u Humskoj organizivao akciju davanja krvi u saradnji sa Institutom za transfuziju Srbije, a krv su dali i fudbaleri na čelu sa trenerom Miroslavom Đukićem.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.