ZGAZITE TE GROBARE! Kako je beogradski konobar koštao Partizan jednog od najtežih poraza u istoriji?! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Print Screen Youtube

NEVERICA

ZGAZITE TE GROBARE! Kako je beogradski konobar koštao Partizan jednog od najtežih poraza u istoriji?! (FOTO) (VIDEO)

Navijači zagrebačkog Dinama se rado prisećaju ove utakmice

Objavljeno: 17:47h

Hrvatska javnost ne zaboravlja godišnjicu pobede Dinama (tadašnja Kroacia prim. aut.) ukupnim rezultatom 5:1 - (5:0), (0:1) u dvomeču protiv Partizana u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona. A od tada je prošlo čak 20 godina!

Saša Đorđević potpuno iskreno: Jokić je pogrešio! Kako ja nekom ko je otkazao da dam Teodosićev dres?! (FOTO) (VIDEO)

Navijači zagrebačkog Dinama se rado prisećaju ove utakmice, a svake godine pojavi se po neki interesantan detalj koji je obeležio ovu utakmicu.

- Bila je to i politička utakmica, ne samo sportska. Ali na terenu se to nije osetilo, igrao se fudbal, politika je bila u drugom planu, mi nismo osetili previše politiku - kaže Marijan Vlak, nekadašnji trener Dinama koji se osvrnuo i na prvi meč u Beogradu kada su izgubili od Partizana sa 1:0.

foto: Printscreen Youtube

- Ma i tu smo pokazali da smo bolji, imali smo puno šansi. Znate... ma poraz nikad nije dobar, kažu da treba izvući poruke iz svakog, ali taj poraz je još više motivisao fudbalerei navijače da se stvori atmosfera euforije. Svi smo znali da smo bolji, samo spletom okolnosti nismo je dobili - tvrdi Marijan Vlak i otkriva još neke detalje vezane za prvi meč u Beogradu.

KAKAV TRANSFER! On je najplaćeniji srpski fudbaler svih vremena! (VIDEO)

- Kad smo igrali u Beogradu, konobar u hotelu nam je prišao i rekao 'Daj, bre, zgazite te Grobare! - izjavio je Vlak i nastavio da se priseća još zanimljivosti iz sad već daleke 1997 godine.

- Nije tu bila bitna govorancija, 'juriš, moramo ovo ili ono', nego je trebalo igrače koji su bili toliko motivisano obuzdati i spustiti tenziju. Tu psihološku pripremu odradili smo fantastično, a i taktički smo ih iznenadili jer je Mujčin u Beogradu igrao samo zadnjih pet minuta, a ovde je bio skoro ključni igrač, nisu ga očekivali. A onda kad se otvorilo, kad je krenulo, svaki je dao svoj deo, i oni na terenu i na klupi. - priča Vlak i dodaje.

foto: Printscreen Youtube

- Pa još kad je francuski sudija Partizanu dao u najmanju ruku problematičan penal, a Ladić ga je obranio, to nam je dalo još više snage i entuzijazma. Kasnije sam čitao da je Nenad Bjeković izjavio da im je sudija, kojeg je poznavao iz Francuske, ušao u svlačionicu u poluvremenu i rekao 'Joj, pa hteo sam da vam pomognem. -.

DELIJA do poslednje kapi krvi! Reči novog pojačanja Crvene zvezde oduševiće svakog kome je crveno-bela boja u srcu! (FOTO) (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.