Zvezda će imati 15 dana da isplati više od milion evra Druliću! Fudbalerov zahtev delimično odbijen!
Foto: Dado Đilas

takva će biti prvostepena presuda

Zvezda će imati 15 dana da isplati više od milion evra Druliću! Fudbalerov zahtev delimično odbijen!

Nekadašnjem napadaču će morati da se isplati više od milion evra sa kamatama na ime duga prilikom njegovog transfera u Saragosu

Objavljeno:

Crvena zvezda će morati dug prema Goranu Druliću da namiri mnogo ranije nego što se očekivalo, a to je naložio Viši sud u Beogradu prvostepenom presudom, koja još nije zvanično objavljena.

HAOS! Zvezda mora da plati milion evra igraču koji je otišao pre 16 godina! (VIDEO)

Nekadašnjem napadaču će morati da se isplati više od milion evra sa kamatama na ime duga prilikom njegovog transfera u Saragosu.

Ovom presudom je Drulićev tužbeni zahtev samo delimično usvojen, pošto je Sud naložio da mu klub sa Marakane isplati 1.022.583 evra, dok je zahtev za preostali iznos od oko 200.000 evra odbijen.

Zvezda ima 2 plana kako da isplati milion evra Druliću! S jednim bi se Delije možda i složile, ali sa drugim teško!

foto: Zorana Jevtić

Kamate će prema odluci suda, za period od 2005. go 2012. godine biti obračunate po stopi koju propisuje Evropska centralna banka, a za period od kraja 2012. do isplate po kamatnoj stopi propisanoj Zakonom o zateznoj kamati, sve u dinarskoj proptivrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije.

Troškove sudskog postupka od 1.3 miliona dinara takođe idu na račun beogradskog kluba.

foto: Stefan Jokić

Ukoliko ova presuda postane pravosnažna, Crvena zvezda će biti dužna da Druliću isplati dug i kamate i sudske troškove u roku od 15 dana, a u suprotnom preti joj prinudno izvršenje, iako se u javnosti bila pojavila informacija da će crveno-beli imati vremena do novembra.

Presuda je doneta 13. februara, a 31. maja je klub uložio žalbu na presudu Apelacionom sudu, koji će doneti pravosnažnu odluku.

Inače, nedugo nakon podnošenja ove Drulićeve tužbe sudu protiv Crvene zvezde" bio je pokrenut krivični postupak protiv tadašnjih funkcionera FK Crvena Zvezda Dragana Džajića, Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića, zbog sumnje da su zloupotrebama prisvojili novac od transfera, pored Drulića, od još nekoliko fudbalera.

Međutim, nakon nekoliko godina suđenja, sudski postupak protiv njih je obustavljen pošto su u novembru 2012. dobili pomilovanje tadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

BONUS VIDEO: Koreografija Delija protiv Irtiša

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.