Srbija je napadala i napadala, ali lopta nije htela u gol! Portugalska deca su klasa za sebe! (VIDEO)
Foto: EPA

EP ZA MLADE, 1. kolo

Srbija je napadala i napadala, ali lopta nije htela u gol! Portugalska deca su klasa za sebe! (VIDEO)

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš dobro poznati lajv-blog

Objavljeno: 19:59h

Srbija nije uspela da pozitivnim bilansom započne Evropsko prvenstvo za mlade, pošto je sa 0:2 (0:1) poražena od Portugala u veoma neizvesnoj i interesantnoj utakmici.

TO NIJE BOMBA, TO JE APOKALIPSA! Kristijano Ronaldo se vraća kući! (VIDEO)

Strelac prvog pogotka bio je Gonsalo Guedes u prvom poluvremenu, posle nesrećnog odbitka od ruke golmana Vanje Milinković Savića. Drugi gol delo je Bruna Fernandeša, a na asistenciju Renata Sančesa.

foto: EPA

Reprezentativci Srbije, među kojima ima 14 Zlatnih Orlića sa Novog Zelanda, imala je pregršt prilika, o kojima više možete da pročitate ispod ovog izveštaja, a najbolje su propustili Marko Grujić i Uroš Đurđević u nekoliko navrata.

Ovaj poraz nije dobra stvar, jer samo prvoplasirana ekipa iz grupe ide u polufinale, kao je i jedna od najbolje tri drugoplasirane.

foto: EPA

Naši naredni meč igraju protiv Makedonije 20. juna, dok će se Portugalci sastati sa velikim rivalima Španijom.

Baklje i topovski udari: Počinje totalno ludilo! I to na vrelom betonu Novog Beograda! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja sa ove utakmice mogli ste da pratite uz naš dobro poznati lajv-blog.

88. minut - 2:0 za Portugal. Asistent Sančes, strelac Fernandeš! Ovo nije zaslužen rezultat... Naši su u drugom poluvremenu promašili previše prilika. Magičan pas Renata Sančesa! Dobro je da nije igrao celu utakmicu.

82. minut - Obruč oko portugalskog šesnaesterca je sve uži, ali nikako da lopta uđe u gol.

78. minut - Srbija je daleko bolja u drugom poluvremenu. Samo još taj gol.

74. minut - Umesto Đurđevića u igri je Ognjen Ožegović.

71. minut - Velika šansa za Radonjića. Šutirao je iskosa sa nekih 20 metara, ali nažalost malo iznad prečke. Portugal je podređen u drugom poluvremenu.

68. minut - Nemanja Radonjić je zamenio Marka Grujića. Igrač koga Lalatović izuzetno ceni. Nadamo se da je malo sredio glavu, jer se po kuloarima mogu čuti razne priče.

62. minut - Sjajna igra naše reprezentacije. Sada je Mijat Gaćinović pogodio golmana Varelu. Nova solidna šansa.

58. minut - Kolosalna prilika za Srbiju! Grujić je šutirao glavom sa nekih šest metara pored gola. Odmah potom, iz igre je izašao Karvaljo, a ušao Renato Sančes. Sada će biti problema!

53. minut - Šutirao je Grujić, ali direktno u golmana Varelu!

50. minut - Mijat Gaćinović je dobio žuti karton.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Uroš Đurđević je dao gol, ali iz ofsajda... Solidna akcija, ali nedozvoljena pozicija je bila čista kao suza. Srđan Plavšić je zamenio Aleksandra Čavrića. A, u timu Portugala, sa klupe je ušao Bruma umesto Dioga Žote.

45. minut - GOTOVO JE PRVO POLUVREME! Iako je Srbija stvarno imala svojih šansi, pošto se oslobodila početnog pritiska, Portugal je uspeo da dođe do srećnog vodećeg pogotka. Nadamo se samo da Vanja Milinković Savić neće biti mnogo utučen posle one malo slabije reakcije. Treba nam u punoj koncentraciji!!!

42. minut - I pored nesrećno primljenog gola, Srbija nije ušla u paniku, i nastavlja da igra svoju igru. Naravno, problem je u tome što Portugalci sada imaju vetar u leđa.

37. minut - Portugal vodi sa 1:0, nije dobro intervenisao Vanja Milinković Savić. Gonzalo Guedes je postigao pogodak glavom, posle odbitka od ruke srpskog čuvara mreže, koji je gotovo namestio gol za portugalskog ofanzivca.

34. minut - Nova šansa za Portugal iz prekida. I to sa istog mesta kao u četvrtom minutu.

30. minut - Nova sjajna prilika za naš tim. Čavrić je bio u trku, ali je golman stigao do jedne lopte u prostor pre njega. Jedina loša stvar za Srbiju u ovom momentu je to što se Mijat Gaćinović požalio na udarac. Srećom, odmah je ustao.

29. minut - Srbija se potpuno oslobodila pritiska, opasnija je u poslednjim minutima. Andrija Živković je najbolji igrač na terenu, trenutno.

27. minut - Stopostotna šansa za Đurđevića!!! Promašaj posle divne lopte Živkovića u prostor. Sjajno se kretao napadač Partizana, ali nije imao sreće u završnici. Golman je odlično skratio ugao.

20. minut - Na nesreću, Andrija Živković je šutirao loše! Nema veze, biće bolje...

18. minut - Sada se Ruben Semedo nije provukao! Dobio je žuti karton, a naši momčići imaju slobodnjak na nekih 27 metara od gola.

16. minut - Dobro se drži naša reprezentacija za sada! Veoma dobro stoji na terenu, i uopšte ne deluje potčinjeno. Orlići imaju jedan žuti karton, dobio ga je Grujič, a sada je i Ruben Semedo mogao da požuti, no, sudija mu je progledao kroz prste.

11. minut - Prva odlična akcija našeg tima. Napad je bio dugačak, loptu je sa desne strane ubacio Gajić, na nju naleteo Grujić, ali je njegov šut izblokirao Žoao Kanselo.

7. minut - Portugal je za sada daleko bolja reprezentacija! Jedan bizaran detalj dogodio se kod našeg kaznenog prostora, pošto je pomoćni sudija pokazao na korner, a glavni korigovao i uputio loptu na peterac golmana Vanje Milinković Savića!

4. minut - Iz prve situacije pred našim golom, Ruben Neveš pogodio je stativu! Velika sreća za Orliće!

1. minut - Utakmica je počela!

foto: Printscreen/Arenasport 1

17:53 - Sve je spremno za početak meča! Atmosfera na tribinama je sjajna.

17:30 - Član srpskog stručnog štaba Dragan Šarac istakao je za TV Arenasport 1 da je ovo najvažnija utakmica za Orliće na celom takmičenju.

17:07 - Evo i sastava za ovaj meč! Za Portugal neće početi Renato Sančes, upravo zbog tih problema sa upalom uha! Moglo bi se reći da je to određeni vetar u leđa za naš nacionalni tim!

foto: Filip Plavčić
foto: Filip Plavčić

SRBIJA (4-2-3-1): Milinković-Savić - Gajić, Jovanović, Veljković, Antonov - Maksimović, Grujić, Gaćinović, Živković, Čavrić - Đurđević.

PORTUGAL (4-3-3): Varela – Kanselo, Je, Rubin Semedo, Rodrigez – Karvaljo, Neves, Fernandeš – Žota, Podense, Guedeš.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.