Noć koju Grobari nikada neće prežaliti... (VIDEO)
Foto: Partizan.rs

nadohvat istorije

Noć koju Grobari nikada neće prežaliti... (VIDEO)

Na današnji dan 1966. godine je odigrana utakmica finala Kupa evropskih šampiona između Real Madrida i Partizana
Objavljeno:

Briselska noć 11.maja 1966. godine...uvek u srcima navijača Partizana i nikada prežaljena.

Verovatno znate na šta mislimo...finale Kupa evropskih šampiona kada je Real Madrid pobedio klub iz Humske rezultatom 2:1.

Bio je to neverovatan pohod generacije "Partizanovih beba" kroz Kup šampiona. Redom su padali sledeći rivali - šampion Francuske Nant (2-0 u Beogradu, 2-2 u Nantu), šampion Nemačke Verder (3-0 u Beogradu, 0-1 u Bremenu), šampion Čehoslovačke Sparta (1-4 u Pragu, 5-0 u Beogradu), i u polufinalu šampion Engleske Mančester Junajted (2-0 u Beogradu, 0-1 u Mančesteru).

Sve sami tadašnji fudbalski giganti, iz fudbalski najjačih evropskih zemalja. Činilo se da ništa ne može zaustaviti Partizan na putu ka tituli evropskog šampiona.

Tim pre jer je rival u briselskom finalu bio Real, koji je bio relativno lakši protivnik od Intera, s kojim se sastao u polufinalu.

Suva faktografija kaže da su za Partizan te noći igrali Šoškić, Jusufi, Mihajlović, Bečejac, Rašović, Vasović, Bajić Kovačević, Hasanagić, Galić, Pirmajer.

Da je bilo 46.745 gledalaca, da je sudio Nemac Rudolf Kreitlein.

Da je Partizan poveo u 55. minutu golom Velibora Vasovića, da je Real preokrenuo rezultat golovima Amansia u 70. i Serene u 76. minutu.

I da je Real te noći postao prvak Evrope.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.