LUD MEČ U SEVERNOM LONDONU: Kejn pogodio protiv omraženog rivala, Trosar spasao Arsenal poraza!
Hari Kejn i Martin Odegard u duelu, Foto: John Walton / PA Images / Profimedia

spektakl

LUD MEČ U SEVERNOM LONDONU: Kejn pogodio protiv omraženog rivala, Trosar spasao Arsenal poraza!

Prštalo je na sve strane

Objavljeno: 23:11h
Andrej Kosić

Spektakularan duel odigran je u Severnom Londonu.

Fudbaleri Arsenala i Bajern Minhena odigrali su nerešenim rezultatom 2:2 u prvom meču četvrtvfinala Lige šampiona.

Revanš je na programu za osam dana u prestonici Bavarske.

Arsenal je sjajno započeo utakmicu i poveo već u 12. minutu. Bila je to školska akcija domaćina koju je preciznim udarcem i lepim pogotkom završio Bukajo Saka.

Ipak, prednost engleskog velikana nije dugo trajala. Samo šest minuta kasnije posle greške odbrane domaćina Bajern je stigao do izjednačenja.

Hari Kejn i društvo odradili su dobar presing i naterali rivala na grešku, a potom je Serž Gnabri sjajno iskoristio dodavanje Leona Gorecke da poravna na 1:1.

Arsenal je imao inicijativu, ali je pretio samo iz prekida, dok je Bajern bio opasan iz kontra napada.

Upravo je posle jednog takvog napada i soloprodora Leroja Sanea gost iz Minhena dobio penal. Vilijam Saliba je oborio Sanea, a odgovornost je preuzeo Hari Kejn.

Legendarni napadač Totenhema obožava da daje golove Arsenalu, a tako je bilo i sada. Lako je nadmudrio Davida Raju i doneo prednost Bajernu od 2:1. Igrao se 32. minut.

Voli da igra protiv Arsenala... Hari Kejn
Voli da igra protiv Arsenala... Hari Kejnfoto: Will Palmer / SPP / ATP Images / imago sportfotodienst / Profimedia

Samo četiri minuta kasnije Sane je mogao u potpunosti da utiša Emirate, ali se posle sjajnog dodavanja Džamala Musijale spetljao u dobroj poziciji i šansa je otišla u nepovrat.

Bajern se znalački branio u drugom poluvremenu, dok je Arsenal bio potpuno bezidejan. Sve se promenilo kada je Mikel Arteta na teren poslao Leandra Trosara i Gabrijela Žesusa.

Brazilac je u 76. minutu sjajnim prodorom izbacio nekoliko igrača Bajerna, a potom uposlio Belgijanca koji je preciznim udarcem savladao Manuela Nojera.

Usledio je mirniji period igre, a onda je Bajern u 90. minutu meča imao ogromu šansu da pobedi, ali je rezervista Kingsli Koman sa nekoliko metara pogodio samo stativu.

Arsenal je u poslednjim trenucima tražio penal nakon što je Saka pao posle kontakta sa Nojerom, ali glavni arbitar Glen Niberg i VAR soba nisu reagovali.

Bonus video:

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

(Espreso/Andrej Kosić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.