SRBIJA DOBIJA BRUTALNO POJAČANJE: Piksi TRLJA RUKE!
Dragan Stojković Piksi na utakmici reprezentacije Srbije, Foto: Starsport©

opaa

SRBIJA DOBIJA BRUTALNO POJAČANJE: Piksi TRLJA RUKE!

Priznao je da mu je želja da zaigra za A reprezentaciju Srbije

Objavljeno: 18:56h

Mesecima se govorilo o potencijalnom nastupu veziste Bajerna iz Minhena Aleksandra Pavlovića za reprezentaciju Srbije, ali se talentovani fudbaler opredelio za zemlju svoje majke, Nemačku.

I ničega tu nema spornog, svaki izbor treba poštovati, ali primer drugog "gastarbajtera" Jana Karla Simića, ipak, moramo da istaknemo.

Jan Karlo Simić
Jan Karlo Simić foto: EPA/Matteo Bazzi

Naime, defanzivac Milana je od samog početka svoje fudbalske karijere odlučio da igra za Srbiju i od toga nije odstupio kroz sve mlađe kategorije, iako su se pojavile informacije da bi ovog marta mogao da debituje i za seniorsku reprezentaciju Srbije.

To se nije desilo jedino iz razloga što je bio potrebniji svojim vršnjacima iz U19 selekcije kako bi izborili plasman na Evropsko prvenstvo, što se na kraju nije desilo.

Ali, Simić je u razgovoru sa ''TV Milan'' otkrio da ima san da zaigra za seniorsku reprezentaciju zemlje porekla, Srbiju.

- Počeo sam da igram za reprezentaciju Srbije do 16 godina. To je bilo moje prvo iskustvo međunarodnog fudbala. Prošle godine smo igrali na Evropskom prvenstvu u Izraelu i osvojili smo treće mesto. San mi je da igram za seniorski tim. To je moj cilj i nadam se da ću ga ostvariti - rekao je Jan Karlo Simić za klupski medij.

Nemamo dilemu da će se to dogoditi, možda čak i vrlo uskoro...

Bonus video:

01:17

Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva

( Espreso / Sportske.net / Prenela: Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.