KATASTROFA NA POMOLU: Partizan ostaje bez Evrope?
Fudbaleri Partizana posle meča sa Napretkom, Foto: Starsport

humska 1

KATASTROFA NA POMOLU: Partizan ostaje bez Evrope?

Crno-belima se ne piše dobro

Objavljeno:

Fudbaleri Partizana u prolećni deo prvenstva ušli su sa bodom prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu.

Crno-beli su u večitom derbiju na Marakani uspeli da osvoje bod i ostanu na čelu tabele, ali su sve prosuli u naredna dva kola.

Fudbaleri Partizana
Fudbaleri Partizanafoto: Starsport

Parni valjak je izgubio od Napretka na svom terenu rezultatom 1:0, a potom su odigrali nerešenim rezultatom 1:1 protiv Mladosti iz Lučana u gostima.

Izabranici Igora Duljaja su tako pali na drugo mesto i imaju četiri boda manje od vodeće Zvezde.

Ukoliko situacija na kraju Superlige Srbije ostane nepromenjena, Partizan će ići u kvalifikacije za Ligu šampiona i to kroz onaj teži put gde bi za rivale mogao da ima neke timove iz renomiranih evropskih liga.

Trenutna predviđanja govore da se Partizan neće kvalifikovati za Ligu šampiona, ali da ga neće biti ni u preostala dva evropska takmičenja, Ligi Evrope i Ligi konferencija.

Naime, tzv. "elo ranking" crno-belih trenutno nije na dobrom nivou i gledajući njega pred Partizanom je još jedna sezona u Evropi bez grupne faze.

Naravno, ovo su samo predviđanja, a do kraja Superlige Srbije i kvalifikacija za evropska takmičenja je ostalo još mnogo.

Partizanov glavni cilj do kraja sezone biti da pokuša da prestigne Crvenu zvezdu, što bi mu dosta olakšalo put u Evropi.

Bonus video:

03:13

Ivica Kralj Partizan

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.