NAVALA POJAČANJA U CRVENU ZVEZDU! Neka se rivali u Ligi šampiona plaše - Marakana "okupirana" talentima!
FK Crvena zvezda, Foto: Starsport©/Srđan Stevanović

Za još jaču zvezdu

NAVALA POJAČANJA U CRVENU ZVEZDU! Neka se rivali u Ligi šampiona plaše - Marakana "okupirana" talentima!

Delije u transu

Objavljeno:

U aktuelnoj sezoni čak 14 mladih igrača, koji su prve fudbalske korake načinili u Omladinskoj školi Crvene zvezde, je debitovalo za prvi tim.

Sa velikim ponosom direktor fudbalske akademije Zvezde - Nikola Jelić naglašava odličan rad i zadovoljstvom povodom ostvarenih rezultata na polju razvoja talentovanih momaka kroz sistematizovan i kontinuiran proces edukacije.

Nikola Jelić
Nikola Jelićfoto: FK Crvena zvezda

- Velika satisfakcija za našu akademiji. Kompletna Omladinska škola sa ponosom gleda na činjenicu da je veliki broj igrača stigao do prvog tima. Tokom ove takmičarske godine imali smo 14 debitanata na Marakani - igrača koji su ponikli u našoj fudbalskoj akademiji, što je možda i najviše u klupskoj istoriji. Možemo da uočimo kako i koliko se vredno radi na terenima iza južne tribine najvećeg srpskog stadiona. Veoma mi je drago kada momci otputuju na pripreme sa prvom ekipom ili debituju, ali za mene lično je najvažnije da postanu standardni na terenu. Crvena zvezda može da se osloni na svoje snage tokom svih utakmica u domaćem prvenstvu, kao što je to bio slučaj ranije sa Erakovićem, Mijatovićem i Nedeljkovićem. Ne želimo da debi bude samo na papiru, već da zabeleže određeni broj mečeva, budu nosioci Zvezdine igre. Sa druge strane, za to vreme bi trebalo sistematski da im se spremaju naslednici iz Omladinske škole - poručio je Jelić.

Ivan Guteša, Vuk Draškić, Kosta Nedeljković Ognjen Mimović, Veljko Milosavljević, Fejvor Ogbu, Viktor Radojević, Marko Ćurić, Aleksa Cvetković, Nikola Knežević, Jovan Šljivić, Andrija Maksimović, Veljko Vukojević i Aleksandar Kahvić su ove sezone osetili težinu crveno-belog dresa.

Jelić naglašava da će i u narednim takmičarskim godinama Zvezda moći da se osloni na mlade igrače koji stasavaju u Omladinskoj školi.

- Generacije koje tek dolaze, a mislim pretežno na klasu 2007 i mlađe selekcije - Crvena zvezda će tek imati benefite od talentovanih igrača. Osnovni razlog leži u tome što su ti dečaci prošli kompletnu Omladinsku školu, za razliku od fudbalera rođenih 2003, 2004. i 2005. godine, gde su većinom igrači priključeni u periodu mlađih kadeta ili pionira. Neke stvari smo uspeli da ispravimo kod tih mališana, a neke ne. Crvena zvezda će tek brati plodove rada fudbalske akademije. Uz dobru saradnju u vidu trougla prvi tim, Grafičar i Omladinska škola, ćemo tek moći da vidimo koji su benefiti. Mnogi fudbaleri će biti nosionici igre prvog tima Zvezde i reprezentacije Srbije. Filozofija našeg kluba i iskusnog stratega Vladana Milojeviće jeste veliko poverenje u mlade igrače - rekao je Jelić za zvanični sajt "FK Crvena zvezda".

Bonus video:

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.