Zvezda objavila sve o Kataiju pred važan meč! Crno na belo!
Aleksandar Katai, Foto: Starsport©

Magiko

Zvezda objavila sve o Kataiju pred važan meč! Crno na belo!

Ne ide mu baš najbolje u poslednje vreme

Objavljeno:

Crvena zvezda će gostovati Radničkom iz Niša od 19 časova u okviru 25. kola Superlige Srbije. Od aktuelnih igrača Zvezde najefikasniji protiv narednog oponenta je Aleksandar Katai, koji je u crveno-belom dresu čak 11 puta zatresao mrežu “Meraklija”.

Zvezdin Magiko je od svih klubova, protiv kojih je nastupao u karijeri, najviše pogodaka postigao upravo protiv tima sa "Čaira".

Zaigrao je Katai na prethodnom 172. večitom derbiju i ponovo izmamio aplauze sa tribina krcate Marakane. Veliko oduševljenje navijača se budi kada je iskusni dribler na terenu, a povratak desetke Zvezde na travnate površine je ogromno pojačanje za Zvezdu u borbi za sedmu uzastopnu šampionsku titulu.

Aleksandar Katai
Aleksandar Kataifoto: Starsport©

Fudbaler rođen u Srbobranu je tokom karijere pogađao mreže mnogih klubova, naročito u dresu Crvene zvezde za koju je postigao 106 golova na takmičarskim mečevima. Katai se nalazi među top 10 strelaca u bogatoj istoriji Zvezde, a tek četiri mu nedostaje da prestigne prvu Zvezdinu zvezdu - Rajka Mitića. Matirao je golmane svih superligaških klubova, o čemu smo ranije pisali, a najviše mu “leže” dueli sa Radničkim, jer je protiv Nišlija postigao 11 pogodaka na 12 utakmica.

Prvi gol je zabeležio 22. novembra 2015. godine, kada je tim predvodio Miodrag Božović, a Katai pogodio sjajnim udarcem sa distance u pobedi 1:2 na gostujućem terenu. Iste sezone je posle vrhunskog driblinga poslao loptu u sam ugao gola na proslavi 28. titule prvaka države. Takođe, u prvom mandatu neposredno pre odlaska iz Crvene zvezde je u dva navrata savladao golmana Radničkog na leto 2016. godine, a oba gola je postigao levom nogom.

Aleksandar Katai
Aleksandar Kataifoto: Starsport©

Po povratku u redove voljenog kluba, još sedam puta je bio neumoljiv protiv Radničkog, od toga četiri gola je upisao na Marakani i tri na “Čairu”. Sećamo se fenomenalnog het-trika na gostujućem terenu, kada je tri gola postigao glavom čime se ponovo izdvojio na personalan način, dok je u aktuelnoj sezoni Magiko u nacionalnom kupu prelepim lob udarcem postigao gol vredan TV špica.

Verujemo da će Katai oboriti još brojne individualne rekorde, kao i da će nastaviti uspešan niz golova protiv “Meraklija”. Naredna prilika za Zvezdinu desetku je već za dva dana, kada ćemo gostovati u Nišu protiv Radničkog u okviru 25. kola domaćeg prvenstva od 19 časova.

Bonus video:

00:20

Delije na 172. večitom derbiju

(Espreso/FKCrvena zvezda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.