MILOJEVIĆ: Pljuje se po predsedniku i pravi situacija da je neko ugrožen, već smo videli taj scenario, DEGUTANTNO!
Vladan Milojević, Foto: Starsport

zagrmeo

MILOJEVIĆ: Pljuje se po predsedniku i pravi situacija da je neko ugrožen, već smo videli taj scenario, DEGUTANTNO!

Prštalo je sve tokom njegovog obraćanja

Objavljeno: 20:40h

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su nerešenim rezultatom 2:2 u 172. večitom derbjiu u okviru 24. kola Superlige Srbije.

Trener crveno-belih Vladan Milojević održao je veoma zanimljivu konferenciju za medije nakon meča.

Vladan Milojević i Igor Duljaj
Vladan Milojević i Igor Duljajfoto: Starsport

- Scenario je već viđen. Dva puta kad pravite istu stvar. Otkako sam došao pravi se negativna atmosfera prema nama. Već viđena ista priča od pre nekoliko godina, da je titula nameštena, da je jedan klub potlačen, da bu država ne pomaže. Pljuvanje po predsedniku, pravljenje pokreta samo da se napravi da je neko ugrožen, a neko povlašćen. Da je nama neko poklonio, dao, taj scenario je viđen. Ne znam šta će da bude na kraju. Bravo za naše navijače, moj klub. Borićemo se. Trenutno smo drugi. Ima još 40 bodova u igri. Srbija ima nešto da pruži. Srpski fudbal nije toliko loše kao što se predstavlja. Hajmo da gledamo pozitivne stvari. Čestitao bih mojim igračima na igri, borbi, zalaganju. Navijačima kapa dole.

Potom je usledilo pitanje na koga je ljut?

- Nisam ni na koga ljut. Od početka prvenstva stalno je neko osporavanje. Ja kao trener neću da dozvolim, odnosno, da kažem svoje mišljenje. Kada neko ima, sve je pošteno, kad neko drugi... Vodi se neka kampanja da mi šta god da uradimo... - rekao je Milojević.

Dobio je kasnije i pitanje kako sprema igrače na sve to o čemu je govorio.

- Rekao sam da je to već viđeno i pripremam moje igrače na to. Pokušavam da pustim dokle će sve to da ide. Da vam ovo nisam rekao, opet bi bilo kako je trebalo da bude neki crveni karton, kako je trebalo da bude penal koji nije, kako će opet ptičice negde da crvrkuću, kako opet 'sila Boga ne moli', i tako dalje. To je meni nejasno... Ja sam čovek koji se ne plaši da kažem da sam pogrešio. Taktika, neka izmena... Najlakše je biti general posle bitke, ali je stvarno već degutantno i vidim da se to sve više širi i lično ja neću to da dozvolim. Jednostavno, sledeći put kad ću da budem i mnogo žešći. Nije lako raditi u inostranstvu, želeo sam da se vratim i zbog porodice. Ovo je nešto najlepše što imamo, da se ne bavimo drugim stvarima. Kako spremam ekipu? Evo, ovako je spremam. Igrači moraju da znaju zahteve kluba i bitna mi je njihova reakcija. Ovoliki broj šansi znači da imamo igru, ali doći će golovi. Neverovatno je kakve šanse nismo koristili. Branio se Partizan, uzeli su to što su i došli. Pročitao sam vam statistiku. To su neke činjenice koje su za mene kao trenera jako bitne. Napravili smo dve greške, imao je Partizan još jednu šansu, ali to je sastavni deo ige. Hoćemo da ugramo presing, to nam je model, igrači su prihvatili to, to im se sviđa i imamo još prostora da napredujemo - zaključio je on.

Bonus video:

01:27

Ognjen Mimović posle 172. večitog derbija

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.