MILOJEVIĆ PRED POČETAK ZVEZDINOG PROLEĆA I NASTAVKA SEZONE: Mi više nemamo prava na grešku!
Vladan Milojević, Foto: Starsport©

kratko i jasno

MILOJEVIĆ PRED POČETAK ZVEZDINOG PROLEĆA I NASTAVKA SEZONE: Mi više nemamo prava na grešku!

Trener crveno-belih je bio jasan kada su u pitanju ciljevi kluba

Objavljeno: 16:25h

Vladan Milojević, trener Crvene zvezde održao je konferenciju za medije povodom nastavka prolećnog dela Superlige Srbije!

Zvezda u subotu od 16.30 dočekuje ekipu Voždovca i kreće u šampionsku trku sa Partizanom koji ima bod više na tabeli.

- Mislim da smo dobro iskoristili ovo vreme zajedno, ove prirpeme su uspešne. Ono što je pravilo problem jeste to što smo imali dosta igrača na afričkom i azijskom kupu, bilo je i igrača koji su odlazili. Ipak, odradili smo sve ono što smo zacrtali i zadovoljan sam. Mislim da su momci dali sve od sebe, ispunili su zahteve koje smo tražili. Svesni smo da to stanje na tabeli, da sve što se dešavalo i da očekivanja naših vernih navijača, nisu bli na zavidnom nivou. I mislim da igrači i mi svi željno iščekujemo početak i da se upustimo u jednu tešku borbu koja će biti do kraja prvenstva. Optimista sam sa te strane - rekao je Milojević i dodao:

- U goste nam dolazi neugodan rival, možda od svih, sem večitog rivala, koji najmanje leži Zvezdi. Dva puta su nas dobili, i one godine na Krovu i sada u prvom delu, Imamo motiva, to je ekipa koja u kontinuitetu ima izgrađen stil igre. Znaju da igraju, puno su motivisani, očekuje nas težak meč. Neće biti utakmica kao prošle godine. Očekujem da mi od starta budemo pravi, nemamo pravo na kiks, moramo od prvog minuta da krenemo da igramo na maksimumu. Nikad ne možete da znate u fudbalu, ali nema više prava na grešku.

FK Crvena zvezda
foto: FOTO: FK Crvena zvezda

Na pitanje da li će povratak na Marakanu za njega biti emotivan, Milojević je rekao:

- Mislim da u sportu te emocije traju trenutak i vrlo bzro morate da budete fokusirani na igru. Očekujem da imamo veliki broij navijača, mislim da će dan da bude lep, a i ovi momci zaslužuju podršku. To je nešto drugačije, kad znate da vas publika nosi, onda dajete i više od maksimuma i dižu vas. Biće mi drago, ali se ne vodim se emocijama, biću fokusiran na meč.

Osvrnuo se Milojević i na prelazni rok koji, doduše, još nije gotov.

- Za razliku od mog prvog mandata, Zvezda je porasla. Postoji ozbiljna i dobra skauting služba i meni kao treneru je dosta rasterećenije i fokusiran sam na moj deo posla. Ja sam trener, moj deo zadatka je da iz ovih igrača izvučem maksimum i kao trener sam srećan što Bukari nije prodat. Ali sam i svestan da sam u klubu koji živi od transfera, videćemo kako će se odvijati do kraja. Probali smo ovaj prelazni rok da ostavimo kostur ekipe i da smanjimo broj igrača. Nemamo Evropu i malo je preopterećeno bilo. Probali smo da napravimo tim gde će svi igrači na svojim pozicijama imati priliku da se bore.

Osman Bukari
Osman Bukarifoto: Starsport

Ima Milojević i određenih problema na startu šamponata, jer Miloš Degenek i Kosta Nedeljković neće konkurisati za utakmicu. Milan Rodić je, s druge strane, pod znakom pitanja.

- Imamo povredu Degeneka koji neće igrati, i nekih drugih malih problema. Za sada imamo igrače koji mogu da odgovore na tim pozicijama. Prekomandovali smo Radojevića, naše dete, veliki potencijal. Prelazni rok traje, videćemo da li će se reagovati. Rodić je kuburio sa povredom, malo je bio i bolestan. Imamo još jedan trening danas da odradimo. Kosta ima mali probloem i neće biti u sastavu. Videćemo koliko će pauza potrajati, ono što znam da neće konkurisati za Voždovac.

Kosta Nedeljković
Kosta Nedeljković foto: Starsport©

Dotakao se Milojević i Šerifa Endiajea koji je malo prodisao na pripremama posle loše jeseni tokom koje je kritikovan.

- Fudbal je igra koja se igra danas i susra, juče ne postoji. Cela ta atmosfera koja je bila i pritisak, to je kada igrate u Zvezdi. Dosta veliku ulogu igra psihologija. Pričamo sa svim igračima, da im dignemo samopouzdanje jer ste onda slobodniji da dajete maksimum. Onda dolazi do grešaka i nekih drugih neželjenih stvari. Za Šerifa mogu da kažem da je vredno radio kao i svi. Ništa spektakularno. Daj Bože da ja mogu a nađem rešenje sa čarobnim štapićem.

Šerif Endiaje
Šerif Endiajefoto: FK Crvena zvezda

Otkrio je trener Zvezde i kada se Hvang vraća u Beograd.

- Hvang je dobio pauzu, da se odmori malo, mislim da je od ponedeljka sa nama i konkurisaće za sledeć meč. Kraosa takođe očekujemo i oni su igrači koji su u takmičarskom ritmu. Hvangu je potreban mali predah, neće mu škoditi.

In-beom Hvang
In-beom Hvangfoto: Starsport©

Uz pridošlog Sremčevića, niz je tinejdžera iz Zvezdine škole koji konkurišu za minute u prolećnom delu sezone, a imao je samo reči hvale za najmlađe.

- Ne volim da pričam individualno o igračima. Šljivić je talentovan, ali i Knežević, Mituljikići, Maksimović... Ne bih imao problem da bilo ko od njih i startuje. U mom prvom mandatu nismo imali toliku plejadu mladih, kvalitetnih igrača. Oni su veliko blago i dobijaće šansu kad god bude prilika - zaključio je Milojević.

Bonus video:

00:09

Jeziva scena, dvojica muškaraca igraju fudbal na groblju Lešće

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.