PALA DVA POTPISA U DANU! Napadači TOP KLASE na "Marakani"!
Navijači Crvene zvezde, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

LEPO

PALA DVA POTPISA U DANU! Napadači TOP KLASE na "Marakani"!

Pred njima je blistava budućnost

Objavljeno: 21:11h

Talentovani centarfori rođeni 2008. godine koji su deo "Elitne grupe" Crvene zvezde - Aleksa Damjanović i Aleksa Petrović, su potpisali prve profesionalne ugovore.

Direktor Omladinske škole Nikola Jelić je rekao da je ovo veliki zalog za budućnost.

- Veliki dan za našu akademiju, jer su dva talentovana dečaka koji su najbolji strelci kadeta, odnosno mlađih kadeta potpisali profesionalni ugovor. Čestitam roditeljima, a za dečake će ovo biti podstrek da rade još više. Damjanović je ponikao u Zvezdi, dugo je već tu i jedan je od najtalentovanijih u školi, dok smo Petrovića doveli iz Apolona, koji je naš regionalni centar. Pratili smo ga nekoliko godina, kao i njegovog starijeg brata Andreja, i obojicu smo uspeli da dovedemo. Ovo su igrači koji u perspektivi mogu da pokažu potencijal u prvom timu i nastave stopama Joveljića, Lazetića i Mijatovića. Talenat nije sporan, ali je pred njima dug put i još mnogo rada - rekao je Jelić.

Damjanović je sa devet pogodaka poneo epitet najboljeg strelca kadetske selekcije, a utisak je još snažniji kad se uzme u obzir činjenica da je najmlađi član ekipe.

Zvezdini klinci potpisali profesionalne ugovore
Zvezdini klinci potpisali profesionalne ugovorefoto: FK Crvena zvezda

- Presrećan sam zbog ugovora. Zaista mi je ovo motivacija da radim više, te da na proleće budem još bolji i efikasniji. Volim da postižem golove, to mi je primarni zadatak, ali je cilj da osvojimo titulu u Kadetskoj ligi Srbije - istakao je Damjanović.

Petrović je sa 18 golova najbolji strelac selekcije mlađih kadeta. Uprkos tome što je pre šest meseci stigao u klub, uspeo je da se nametne pogocima.

- Utisci su prelepi, jer čitavog života maštam o Crvenoj zvezdi. Biće mi ovo podstrek za dalji rad. Nadam se da je ispred mene još bolje i efikasnije proleće, ali se slažem da je ključ u tome da kao tim postignemo rezultat i osvojimo prvenstvo mlađih kadeta - podvukao je Petrović.

Bonus video:

00:15

Delije napravile fantastičnu koreografiju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.