BORUSIJA VRAĆA SVOJE SINOVE: Sahin i Bender se vraćaju!
Dortmund je odlučio da se pojača u stručnom štabu, Foto: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

pojačanje

BORUSIJA VRAĆA SVOJE SINOVE: Sahin i Bender se vraćaju!

Dortmund je odlučio da se pojača u stručnom štabu

Objavljeno: 19:23h

fudbalski klub Borusija Dortmund je najavio da će Nuri Šahin i Sven Bender postati deo trenerskog tima, pružajući podršku treneru Edinu Terziću. Obojica su potpisala ugovore na godinu i po dana, počevši od 1. januara.

Nuri Šahin (35) prethodno je bio trener Antalijaspora u turskoj ligi, dok je Sven Bender (34) radio kao ko-trener u reprezentaciji Nemačke, uzrasta do 17 godina.

Ova promena u trenerskom timu dolazi nakon analize dosadašnjeg dela sezone, a sportski direktor Sebastijan Kel izjavio je da klubu treba novi impuls.

Borusija Dortmund je prošle sezone bila druga u prvenstvu i do poslednjeg kola se borila za titulu sa Bajernom iz Minhena. Trenutno je peti na tabeli Bundeslige s 15 bodova zaostatka za vodećim Bajerom iz Leverkuzena. Klub se dobro kotirao u Ligi šampiona, osvojivši prvo mesto u grupi, ali su se suočili s izazovima u domaćem prvenstvu.

Nuri Šahin i Sven Bender su bivši igrači Borusije Dortmund, a s klubom su osvojili šampionsku titulu 2011. godine i Kup 2017. godine. Sada će pokušati doneti svoje iskustvo i doprinositi uspehu kluba kao deo trenerskog štaba.

Bonus video:

00:29

Grobari obeležavaju godišnjicu smrti Ivana Perovića

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.