SAMO TO NE: Poznati kardiolog se oglasio oko Gudelja i nema dobre vesti
Dragiša Gudelj, levo, Foto: Global Media Group / ddp USA / Profimedia

STRAŠNO

SAMO TO NE: Poznati kardiolog se oglasio oko Gudelja i nema dobre vesti

Srpskom fudbaleru ostao život "o koncu"

Objavljeno:

Fudbaler Kordobe Dragiša Gudelj je ponovo kolabirao na terenu, a aparat koji mu je ugrađen tokom prvih komplikacija mu je praktično spasio život.

Ovog puta se brzo osvestio, ali svima je bilo jasno da srpski fudbaler rizikuje život.

Postavlja se pitanje da li je bilo propusta lekara, španski kardiolog Viktor Lopes savetuje Gudelju da okonča fudbalsku karijeru.

- Ako pažljivo pogledamo situaciju, igrač pada i za dve sekunde ustaje kao da se ništa nije desilo, zahvaljujući strujnom udaru defibrilatora. Ima onih kod kojih je preuzimanje trenutno, a u drugom slučaju traje sekund-dva, kao što se desilo kod Gudelja. Uređaj mu je praktično spasio život. To je kao pejsmejker koji detektuje aritmiju i reaguje da uravnoteži srce. Gudeljevo telo je zdravo, a srce naizgled u dobrom stanju, ali ova vrsta ventrikularne fibrilacije izaziva buru aritmija koje mogu da okončaju život sportiste. Poreklo problema je obično urođeno, ali ono što je evidentno je da je defibrilator ispravno radio i spasio Gudeljev život - rekao je Lopes, a prenosi "b92".

Dragiša Gudelj
Dragiša Gudeljfoto: Printscreen/youtube/Córdoba Club de Fútbol

Iskusni kardiolog kaže da bi Dragiša ozbiljno trebalo da shvati situaciju i odluči da se više ne bavi fudbalom.

- Mislim da bi bilo nepromišljeno da ovaj momak nastavi da se takmiči na profesionalnom nivou. Njegovo srce je podvrgnuto maksimalnom naporu, što odgovara profesionalnom fudbaleru, a napetost koju ovo telo trpi, po mom mišljenju, može da dovede do češćeg javljanja aritmija. Razumem da je on mlad sportista, pred kojim je karijera, ali za mene je zdravlje ispred novca - poručio je španski kardiolog.

Bonus video:

00:08

Nemanja Gudelj objavio privatni video iz doma

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.