"SVAKE NEDELJE IDEM U CRKVU I MOLIM SE ZA IGRAČE!" Matić otvorio dušu pred Ferencvaroš (VIDEO/FOTO)
Igor Matić, Foto: EPA/Georgi Licovski

NOVI SPEKTAKL U LESKOVCU

"SVAKE NEDELJE IDEM U CRKVU I MOLIM SE ZA IGRAČE!" Matić otvorio dušu pred Ferencvaroš (VIDEO/FOTO)

U fudbalu ne možete jedino rezultat da garantujete. Možemo da pričamo o svim stvarima, nema razloga da se plašimo i da ćemo odigrati dobar meč, rekao je trener Čukaričkog

Objavljeno:

Igor Matić, trener Čukaričkog izneo je očekivanja pred meč petog kola F grupe Lige konferencija protiv Ferencvaroša u četvrtak od 21 čas u Leskovcu.

- Novo iskustvo za nas, novi izazov. Igramo protiv velikog tima sa mnoštvom dobrih igrača, koji su reprezentativci svojih država. Veliki respekt, favoriti su, ali mi imamo svoje nade i ambicije. Nismo imali puno vremena za pripremu, pokušali smo da se odmorimo i osvežimo. Treba da budemo hrabri i da verujemo u sebe, mislim da smo izvukli pouke iz prethodnih mečeva i da ćemo ostvariti povoljan rezultat - počeo je Matić.

Standings provided by Sofascore

Nastavio je u istom tonu.

- U fudbalu ne možete jedino rezultat da garantujete. Možemo da pričamo o svim stvarima, nema razloga da se plašimo i da ćemo odigrati dobar meč. Prvi put smo na ovom nivou, jako je dobra grupa i sve ekipe su kvalitetne, ali verujemo da smo izvukli pouke. Poraz ne postoji, već samo lekcija, to govorim igračima. u svim mečevima - kaže Matić.

Igor Matić
Igor Matićfoto: Starsport©

Govorio je o mečevima protiv Genka i Fiorentine.

- Nismo imali krizu igre koliko krizu rezultata. Propustili smo preko 45 stopostotnih šansi u poslednjih 9-10 mečeva. Mislim da smo u svim bili konkurenti u Evropi, u Mađarskoj smo vodili i prmili dva gola posle dva prekida. Protiv Genka smo propšustili šanse, ovde protiv Fiorentine smo izgledali dobro na terenu, dok jedino u Firenci nismo bili na nivou. Donekle i zbog crvenog kartona - rekao je Matić.

Detalj sa utakmice Čukaričkog i Genka
Detalj sa utakmice Čukaričkog i Genkafoto: Starsport©

Priznao je i da ima velikih problema sa povredama.

- Docić je povređen i neće igrati. Ognjen Vranješ takođe, nije ni doputovao. Serafimović je bolestan duži period, Rogan se pred put razboleo, Stevanović odranije, Stojanović je četiri dana bio bolestan, doputovao je, ali ćemo videti da li će igrati. Jovanović neće moći da igra svih 90 minuta zbog teške pvrede koju je imao od ranije. Imamo dosta kadrovskih problema, pogotovo u odbrani. Imamo ta dva mlada igrača, Subotić i Kovačević, tu je i omladinac Lazar Stojanović kog smo poveli. Opet, koga njema, bez njega se može i mora. U ekipi imamo dva igrača 2007. godište, onda 2003, 2004. i 2005. Mnogi od njih će dobiti priliku i verujem u te mlade momke. Velika je scena ovo za nih da pokažu svima da su igrači za velika dela. Verujem u njih - istakao je Matić.

Detalj sa utakmice Čukaričkog i Fiorentine
Detalj sa utakmice Čukaričkog i Fiorentinefoto: EPA/Georgi Licovski

Da li Cvetković i Adetunđi mogu zajedno, odnosno da li je iza njih i golgeterski post?

- U odnosu na protivnika, pokušaćemo nekad da igramo i sa dva napadača. Pričamo, radimo na realizaciji. Cvetković je 2007. godište, prezadovoljan sam s njim,. Namestio je gol u Nišu, učestvobvao kod drugog. Dobre stvari donosi. Njima je posao da daju golove, ali moraju da donose i za ekipu. Njemu ne treba stavljati pritisak, dečak ima 16 golova. Sandej dobro radi i trenira, nema golova, ali verujem da će oni doći u narednom periodu. Neverovatno je šta smo promašili u ovih poslednjih nekoliko mečeva. Da smo iskoristili 10 odsto prilika, bili bismo treći u SL i u Evropi bismo uzeli neki bod. Ja bih kao trener bio zabrinut da ne stvaramo i ne kreiramo šanse. Da igramo loše i pobeđujemo, ja ne bih bio iznutra zadovoljan. Mislim da prezentujemo dobar fudbal. Nadam se da će uskoro da nam se vrati. Nemoguće je da non-stop bude crno. Evo, imali smo Zvezdu u utorak veče, u poslednje tri godine je odigrala najbolji meč, imala nekoliko stopostotnih prilika koje nije iskoristila i na kraju je izgubila - poručio je Matić.

Igor Matić i Sandej Adetunđi
Igor Matić i Sandej Adetunđifoto: Starsport©

Dotakao se pobede u Nišu od 2:0.

- Poslednja utakmica je bila dobra. Igračima pričam da treba da budemo tim, pojedinac ništa ne može da napravi. A na toj poslednjoj smo bili. To je naša najbolja utakmica otkako sam trener. Kako radiš, tao ti se vrati. Možda nekad nismo zaslužili, pa smo dobili. Sada smo promašivali prazne golove. Meni je mnogo bitno da igrači rade što tražim i da stvaramo šanse. Rekao sam igračima da nazad nema, idemo samo napred. Treba da zaboravimo šta se dešavalo. Ja lično obožavam fudbalski pritisak. Živim sa tim i ne mogu da radim ako ga nemam. Fudbal je jedini sport gde bolji može da ne pobedi. Da imaš dominaciju, a da rival šutne jednom i izgubiš. Nadam se da će sve da se preokrene. ako ne sad onda u narednim mečevima - jasan je Matić.

Da li bi možda kolektivni odlazak u crkvu mogao da pomogne da se sreća okrene?

- Ja svake nedelje idem u crkvu, zapalim sveću i molim se i za svije igrače. S druge strane, oni mi često u svlačionici kažu: "Šefe, hajde da jednom vi ne budete zadovoljni, a da mi pobedimo." Prosto se nadam da će od Niša sada da krene uzlasznom putanjom - zaključio je Matić.

Bonus video:

00:26

Atmosfera pred početak utakmice Fiorentina - Čukarički

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.