"JA VAM OBEĆAVAM DA ĆE SRBIJA IGRATI OVDE!" - Džajić otvorio stadion u Zaječaru i darivao Čeferina i Vučića (FOTO)
Dragan Džajić drži govor na otvaranju stadiona u Zaječaru, Foto: Starsport©

otvorena 'kraljevica'

"JA VAM OBEĆAVAM DA ĆE SRBIJA IGRATI OVDE!" - Džajić otvorio stadion u Zaječaru i darivao Čeferina i Vučića (FOTO)

Sada je potrebno da klub uđe u prvu ligu. Čujem da je u četvrtoj... - rekao je predsednik UEFA Aleksander Čeferin

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Srbije danas meč odluke za plasman na EP 2024. protiv Bugarske igra na stadionu "Dubočica" u Leskovcu, a uoči duela, predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Dragan Džajić, svečano je danas otvorio stadion "Kraljevica" u Zaječaru i obećao da će reprezentacija neke utakmice igrati u tom gradu.

On je poželeo Zaječarcima da njihovi klubovi iz godine u godinu igraju u višim ligama, jer bi kako je naveo "bio greh da na tako velelepnom stadionu ne igraju najbolji klubovi države".

- Državni tim će svakako igrati ovde bez obzira na rezultate klubova iz Zaječara i ja vam obećavam da će i državna reprezentacija igrati neku utakmicu na ovom stadionu - rekao je Džajić i proglasio ga otvorenim.

Na ceremoniji je dodelio fudbalske lopte sa potpisima reprezentativaca specijalnim gostima predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, predsedniku UEFA Aleksanderu Čeferinu, predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i gradonačelniku Ljubljane Zoranu Jankoviću.

1 / 5 Foto: Starsport©

- Krasan stadion. Mi smo sa predsednikom razgovarali pre 3, 4 godine i rekao je da će da izgrade pet stadiona. Vidim da stvari idu dobro. Sada je potrebno da klub uđe u prvu ligu. Čujem da je u četvrtoj. Sve ekipe moraju da igraju tu. Za A reprezentaciju bi mogla neka manja utakmica - rekao je Aleksander Čeferin.

Aleksander Čeferin
foto: Starsport©

Predsednik UEFA je potom prokomentarisao i predstojeći meč Srbije.

- Veoma bitna utakmica. Srbija, isto kao Slovenija se poslednji put plasirala 2000. godine. Bitna utakmica i neće biti laka. Zanimljivo - zaključio je Slovenac.

Aleksander Čeferin
foto: Starsport©

Svečanosti su prisustvovali i ministar sporta Zoran Gajić i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Bonus video:

00:06

Predsednik Vučić obilazi novi stadion u Zaječaru

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.