"JOŠ NIJE PRAVO VREME": Barak Bahar se otvorio Izraelcima, pa otkrio planove za budućnost
Barak Bahar, Foto: Starsport©

iskren do koske

"JOŠ NIJE PRAVO VREME": Barak Bahar se otvorio Izraelcima, pa otkrio planove za budućnost

Izraelski stručnjak otvoreno govorio na mnoge teme

Objavljeno: 11:49h

Trener Crvene zvezde Barak Bahar je reprezentativnu pauzu iskoristio da poseti domovinu, a tokom boravka u Izraelu je dao opširan intervju u okviru projekta "Pasoš za svakog studenta".

Koncept razgovora je bio da odgovara na pitanje dece, a jedna rečenica je posebno upečatljiva i citiraju je svi tamošnji mediji.

- Dođite u Srbiju, za Izraelce je tamo bezbedno - preneo je portal "One.co.il"

Razgovor je vodio nekadašnji izraelski teniser Endi Ram, a Bahar je bez ikakve zadrške odgovarao na pitanja.

Crveno-beli se trenutno nalaze u rezultatskoj krizi, ali Izraelac veruje da će doći kraj lošem periodu.

Mančester siti je savladao Crvenu zvezdu (3:1), a pričao je Izraelcima Barak i o njegovom susretu Pepom Gvardiolom.

Bahar i Gvardiola
Bahar i Gvardiolafoto: FK Crvena zvezda

- Pep je sjajan trener. Jedan od najboljih na svetu i možda u istoriji. Konstantno pomera granice. Njegov tim igra savršen fudbal. Teško je nositi se sa tim na terenu. Činjenica da smo vodili (protiv Sitija) je pravo čudo. Na poluvremenu smo imali prednost i nismo mogli da verujemo šta se dešava. Igrali smo protiv jednog od najsavršenijih timova. Rekao sam mu da volim da vršim pritisak na protivnika, a to u njegovom slučaju nije bilo moguće. Rekao mi je da će me u Beogradu pozvati na čašu vina.

Imao je savet Barak za decu iz njegove domovine.

- Moramo biti spremni. Koliko god da je teško moramo verovati ljudima koji vode zemlju i vojsci. Treba da razumemo da smo na ispravnoj strani. Iz teške situacije doći ćemo do bolje budućnosti. Uvek sam optimističan i verujem u naše državnike. Decu sam učio da smo okruženi neprijateljima koji nam žele zlo. Gubici su nekada neprijatni, ali verujem da su sve žrtve za bolje sutra. Moja porodica je daleko. Treba videti mobilizaciju našeg naroda da shvatite kako su svi spremni da pomognu. Ljudi su spremni da se žrtvuju za dobrobit drugih.

Otkrio je kako mu je dok je udaljen od porodice tokom rata.

- Veoma je teško, teško je biti daleko. Trudim se da svakodnevno budem u kontaktu sa porodicom. Često dobijam zahteve da pošaljem pozdrave, učestvujem u Zum sastancima. Trudim se da učestvujem koliko god je to moguće, ali ne mislim da je to dovoljno.

Otkrio je da li bi se vratio u Makabi, ili možda čak preuzeo nacionalnu selekciju.

- Prvo, odrastao sam kao navijač Makabija iz Haife. Imao sam posebnu povezanost sa ljudima u klubu. Otišao sam u pravom trenutku i krenuo napred. Ne znam šta donosi budućnost. Ali moje srce će uvek pripadati Makabiju iz Haife. Imao sam priliku da vodim nacionalni tim, ali nisam smatrao da je pravo vreme. Čak i sada mislim da nije pravo vreme. Verujem da možemo da se uzdignemo i plasiramo na Euro 2024 uprkos porazu od Kosova.

Barak Bahar
Barak Baharfoto: Starsport©

Upitan je izraelski stručnjak i koji bi tim želeo da trenira u budućnosti.

- Dobro pitanje. Mnogo opcija je sada zatvoreno zbog svega što se dešava u svetu fudbala. Ne volim da razmišljam mnogo unapred. Gde god da radim dajem sto posto svojih mogućnosti. Jedini klub koji sam sanjao je Makabi iz Haife, taj san se ostvario. Nekada sam voleo Liverpul, Barselonu...

Pričao je Bahar i o tenisu koji obožava, ali i šta voli da radi u prestonici Srbije.

- Manje igram, imam problema sa kolenima na tvrdoj podlozi. Igramo padel, u Beogradu ima neverovatnih terena za padel, pa često igram sa svojim timom - zaključio je razgovor Barak Bahar.

Bonus video:

00:20

Bakljada Delije u Lajpcigu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.