"AKO NEKO KAŽE NEŠTO DRUGAČIJE ZNAJTE DA VAS LAŽE!" Bahar govorio i o OSTAVCI - "platili smo u kešu"
Barak Bahar, Foto: FK Crvena zvezda

konferencija za medije

"AKO NEKO KAŽE NEŠTO DRUGAČIJE ZNAJTE DA VAS LAŽE!" Bahar govorio i o OSTAVCI - "platili smo u kešu"

Objavljeno: 15:41h
Završeno
15:35h

Barak Bahar, trener Crvene zvezde održao je konferenciju za medije pred utakmicu sa Radnikom iz Surdulice gde je govorio o gorućim temama.

Izraelski stručnjak pričao je o razgovoru sa navijačima i upravom, ostavci, pritisku, borbi za titulu i brojnim drugim stvarima.

Barak Bahar na treningu Crvene zvezde
Barak Bahar na treningu Crvene zvezdefoto: FK Crvena zvezda

Tok izlaganja stratega crveno-belih mogli ste pratite iz minuta u minut na portalu Espreso.

Bonus video:

00:12

Zvižduci Baharu

(Espreso)

15:34h

- Za nas, važno je da pobedimo narednu utakmicu i samo se fokusiramo na utakmicu sutra. Bitno je da vratimo samopouzdanje. To je naš cilj, da sedmi put osvojimo titulu. Znamo da smo veoma dobar tim. Sada želimo da igramo bolje, postižemo više golova, primamo manje golova i idemo utakmicu po utakmicu. Titula se osvaja u maju - zaključio je Bahar.

15:34h

O Kataiju!

- Katai je bio povređen tokom velikog dela sezone, i dalje nije u sjajnoj formi. Postigao je veoma važan gol za koji smo mislili da je pobednički. Vraća se u formu i igraće sve više u narednom periodu.

15:33h

- Činjenica je da Zvezda nije navikla na ovakvu tabelu, Partizan je dobio 11 utakmica u nizu i to je takođe nešto što se nije događalo. Moramo da pobedimo sve ostale utakmice u šampionatu.

15:29h

O rotaciji.

- Stalno pravimo promene. Kraso je dobro igrao protiv IMT, ali imamo utakmice na svaka tri dana. Nema onih koji su nezadovoljni minutažom. Neko nije u protokolu, pa sledeću utakmicu igra. Stručni štab odlučuje o tome pred svaku utakmicu.

15:27h

O susretu sa navijačima.

- To je za mene normalno okruženje, imao sam takva iskustva u prethodnim klubovima. Razumem navijače, žele rezultate, žele da svi daju 100 odsto. Potrebni su nam bolji rezultati. Navijači su bili veoma ljubazni, pričali smo oko 40 minuta i razumeli smo šta je njihova želja. Potrudićemo se da ih ostvarimo. Radili smo veoma naporno da postignemo gol protiv TSC-a koji je dobar tim. Izgubili smo fokus u poslednjim sekundama. To je bio drugi njihov napad na utakmici. Ne želim nikoga da krivim za to, odgvoornost je na meni, mom timu, igračima... Svi smo zajedno u ovome.

15:27h

O karijeri...

- Situacija u Izraelu nije dobra, ali tako je sada već dugo vremena. Moram da budem fokusiran na svoju karijeru, na uspehe, na ovaj klub. Rezultati nisu kakve smo očekivali, ali verujem u ovu ekipu i verujem u igrače. Mi sada ne mislimo o Lajpcigu jer moramo da pobeđujemo u ligi. Imamo utakmicu u subotu i moramo da pobedimo. U narednih nekoliko mečeva mi možemo da preokrenemo čitavu sezonu.

15:22h

Kako mislite da rešite probleme u odbrani?

- Imam detalje i kako smo primali golove. To je mnogo bilo iz polušansi. Mi smo primili dva gola iz jednog šuta na gol protiv Javora. Rekao sam već, ako imamo mala podešavanja, imaćemo rezultate kao na početku sezone.

15:20h

Ostavka - ne!

- To nisam ja, ne odustajem! Posebno ne odustajem lako. Verujem u ovaj klub i u ove igrače. Ako pronađem balans, rezultati će doći.

15:19h

Da li se plašite drugog žutog kartona navijača?

- Nikada se nisam plašio jer verujem u sebe, neću da otkrivam šta sam pričao sa menadžmentom, jer je to naša stvar. Želeli su da čuju šta mislim o timu i da smo izgubili mnogo bodova, tražili su odgovore i ja sam im ih dao.

Da li osećate podršku menadžmenta?

- Osećam punu podršku menadžmenta, pričao sam sa njima, igramo dobro i rezultati će doći.

15:19h

Zašto Zvezda ne daje golove iz kornera?

- Ne dajemo golove jer promašujemo, to je deo igre, ako nastavimo ovako sa ovim brojkama i statistikom i golovi će doći.

15:18h

Poslednja stvar pre pitanja.

- Mi smo svi zajedno, igrači, staf i menadžment, i navijači, obećavam vam da ovaj klub ima sjajnu budućnost.

15:15h

- Rekao bih nekoliko rečenica o sebi. Moja zemlja krvari, znamo šta se tamo dešava. Moja porodica je kući i nisam ih video više od mesec dana. Čuo sam da govore kako moja glava nije ovde zbog dešavanja u mojoj zemlji. Ja sam u potpunosti ovde! Moram da donesem uspeh ovom klubu. Ja, moj stručni štab, kao i lokalni momci iz tima su 24 časa dnevno, sedam dana u nedelju uz tim. Dolazimo rano i kasno odlazimo kući. Znamo koliko je Crvena zvezda važna navijačima i mnogim drugim ljudima. Dosta se govori o velikom broju stranaca. Svi oni su dobri fudbaleri. Takvi su i domaći igrači, takvi su i mladi igrači. Imamo dobru atmosferu u svlačionici, ako neko kaže nešto drugačije znajte da vas laže. Sada smo svi zajedno, igrači, stručni štab, uprava i navijači. Obećavam, ovaj klub ima sjajnu budućnost - zaključio je Bahar.

15:15h

- Možete sada da kažete da su ovo samo brojevi, detalji i statistika i tu ste potpuno u pravu. Važna je samo tabela na kojoj je Crvena zvezda druga sa šest bodova manje od lidera. Verujemo da ćemo, ukoliko zadržimo ovakvu statistiku i malo je prilagodimo, postići rezultate.

15:10h

- Na poslednje tri utakmice bila je velika razlika u kvalitetu igre i rezultatu. Verujem u način na koji mi igramo, verujem u ono što me je dovelo do Crvene zvezde. Bili smo dominantni na poslednje tri utakmice. Zapisao sam neke detalje sa tih mečeva. Izabrao sam neke od njih i pročitaću ih. Prosečno imamo 65 odsto poseda lopte, izveli smo 35 kornera a naši protivnici 12, imali smo 76 udaraca ka golu protivnika naspram 17 koje su imali naši protivnici. Poslednji parametar je xG, odnosno očekivani broj postignutih golova. Na poslednje tri utakmice trebalo je da postignemo 10 golova - uz kvalitet ekipe moglo je da bude i više, dok je tim trebalo da primi 1,7, odnosno manje od dva gola. Ovo pokazuje da treba da postižemo mnogo više i primamo mnogo manje golova.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.