PARTIZAN MOLI ZA POMOĆ: Crno-beli tražili pozajmicu od 2.000.000 € od Fudbalskog saveza Srbije! Inače...
Fudbaleri Partizana ne mogu da računaju na redovne plate, otkrio je trener Igor Duljaj, Foto: Starsport©

neophodno im

PARTIZAN MOLI ZA POMOĆ: Crno-beli tražili pozajmicu od 2.000.000 € od Fudbalskog saveza Srbije! Inače...

Partizan je lider Superlige Srbije sa sedam bodova više od drugoplasirane Crvene zvezde uz utakmicu manje, ali ima silne finansijske probleme

Objavljeno: 13:26h

Fudbaleri Partizana su doživeli bruku u kvalifikacijama za najslabije UEFA takmičenje, Ligu konferencija, ali je trener Igor Duljaj ostao na klupi i to se ispostavilo kao dobar potez.

Crno-beli su prebacili sav fokus na Superligu Srbije, pa posle dosta muka u nekim utakmicama ipak uzimali bodove, a sada već deluju mnogo bolje jer se samopouzdanje očigledno vratilo igračima.

Partizan je tako lider domaćeg prvenstva sa sedam bodova više od drugoplasirane Crvene zvezde uz utakmicu manje i po svemu sudeći, nikako se neće ponoviti prošla sezona kada su bili tek četvrti, već ih umesto borbe za LK čeka možda i Liga šampiona.

Ali rano je da se zanose u Humskoj. Naročito jer su finansijski problemi i dalje ogromni. Uprava kluba je zato zatražila pozajmicu od dva miliona evra od Fudbalskog saveza Srbije pošto im je taj novac potreban da obezbede licencu za UEFA takmičenja sledeće sezone.

FK Partizan
foto: Starsport©

Partizan bi u slučaju pozajmice FSS-a vratio deo dugova i stekao preduslove za dobijanje licence.

Poslednji monitoring UEFA će biti 31. marta i do tada klub mora da dostavi dokaz da je do poslednjeg dana februara isplaćeno svako dugovanje prema bivšim igračima, trenerima i poveriocima. "Parni valjak" je već imao jedan problematičan monitoring u UEFA, a ovoga puta nadu ulaže u FSS kom se obratio direktor Miloš Vazura molbom za pozajmicu od dva miliona.

Miloš Vazura
foto: Starsport©

Problem Partizana je uglavnom u neispoštovanim obavezama prema bivšim fudbalerima i ne bi bio prvi put da krovna fudbalska organizacija naše zemlje pomogne neki od klubova, često su to bili upravo oni najveći. Loše poslovanje se sada sve češće ogleda kroz monitoringe UEFA jer je princip promenjen na četiri puta godišnje.

Bonus video:

00:30

Gol Zahida protiv Spartaka

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.