NEMA NAPOLJE: Trener posrnulog velikana ZAKLJUČAO fudbalere u svlačionici i 30 minuta tražio 'KRTICU'!
Detalj sa utakmice fudbalera Liona, Foto: EPA/Mohammed Badra

raspad sistema

NEMA NAPOLJE: Trener posrnulog velikana ZAKLJUČAO fudbalere u svlačionici i 30 minuta tražio 'KRTICU'!

Lion nema nijednu pobedu u 10 utakmica francuske Lige 1, a nije pomogla ni smena trenera

Objavljeno:
Nedeljko Đukić

Fudbalska sezona 2023/24. zasad je donela favorite u prvom planu u borbi za titulu u većini liga, ali je pravi šok u kojim pozicijama se nalaze pojedini velikani.

Ajaks, Bazel i Olimpik Lione (Lion) su svi u velikoj kirzi i u zoni ispadanja u svojim nacionalnim prvenstvima. Ajaks je pretposlednji u Erediviziji, Bazel poslednji u švajcarskoj Superligi a Lion na samom dnu Lige 1.

Lion je možda u najgoroj situaciji jer nema nijednu pobedu u 10 utakmica francuskog prvenstva a nije pomogla ni smena trenera. Fabio Groso je od odlaska na mesto šefa stručnog štaba osvojio samo jedan bod u četiri utakmice, ali najveći problem mu je što još nije osvojio poverenje igrača.

Da je tako, potvrdio je bivši reprezentativac Francuske i krilo Monaka i Pari Sen Žermena, Žerom Roten, koji sada radi kao TV analitičar. On je otkrio da mu je jedan fudbaler Liona rekao da je Groso "jedan od najgorih trenera koje je imao" i da je Italijan "otuđio sve u ekipi".

FK Lion
foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Fabio Groso se potpuno razbesneo zbog ovog tajnog izlaza u javnost jednog svog igrača. Strelac iz poslednjeg penala u seriji sa Francuskom u finalu EURO-a 2006. je rešen da pronađe "krticu" pa je na početku poslednjeg treninga zaključao svlačionicu i 30 minuta zahtevao da mu se igrač koji je pričao sa Rotenom razotkrije!

Međutim, nijedan od fudbalera nije želeo da prizna i Groso je na kraju otkazao trening. Novi je zakazan za prepodne ove srede, a ako se niko ne "javi dotad, uprava će izaći u javnost sa saopštenjem kako je 100% uz trenera.

Neki mediji nagađaju da je "krtica" najtalentovaniji fudbaler OL-a, Rajan Šerki, kog je Groso zamenio na poluvremenu u porazu kod kuće od Klermona (1:2).

Inače, Olimpik Lion je ovog leta napustio predsednik Žan-Mišel Ola koji je na čelu kluba bio od 1987. i vodio ih do sedam uzastopnih titula šampiona početkom veka, dva kupa i dva učešća u polufinalu Lige šampiona.

U elitnom takmičenju 2011, biznismen je bio optužen od strane navijača i novinara Ajaksa da je sa ljudima iz Dinamo Zagreba dogovorio krajnje usmnjivu pobedu 7-1 kojom je Lion prošao dalje a Ajaks ispao iz grupne faze.

Novi vlasnik Liona je Amerikanac Džon Tekstor koji poseduje 77,49% kluba.

Bonus video:

01:03

Trening Zvezde pred Lajpcig

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.