GVARDIOLA KRITIKOVAO, SPOMENUO UEFA I FIFA! Trener Mančester sitija bez dake na jeziku (FOTO)
Pep Gvardiola na konferenciji za medije pred utakmicu Jang bojsa i Mančester sitija, Foto: EPA/PETER SCHNEIDER

DA LI JE U PRAVU?

GVARDIOLA KRITIKOVAO, SPOMENUO UEFA I FIFA! Trener Mančester sitija bez dake na jeziku (FOTO)

Nećemo biti prvi koji su u toj situaciji, rekao je strateg aktuelnog prvaka Evrope

Objavljeno:
Veljko Petrović

Crvena zvezda u sredu od 21 čas gostuje Lajpcigu u trećem kolu G grupe Lige šampiona, dok u istoj grupi Jang bojs čeka Mančester siti.

Пласман обезедио Sofascore

Pred ovaj meč, Pepa Gvardiolu, trenera aktuelnog prvaka Evrope brine što će se utakmica u Bernu igrati na veštačkoj travi.

- To je što je. Ako UEFA dozvoljava da se mečevi igraju na tom terenu, onda je to zato što je u dobrom stanju. To je jedan od razloga što nikad ne treniramo na strani, ali ovo je izuzetak. Zato putujemo ujutro, kako bi igrači osetili kako ide lopta, kako da se kreću ulevo, udesno, unazad, napred. Zato. Probaćemo teren i igrači će odmah znati na čemu su - rekao je Gvardiola.

Upitan da li se zbog takvog terena plaši povreda?

- Ne znam, nadam se da ih neće biti na obe strane. Ipak, nikad se ne zna. Nismo navikli na to. Svako ko igra na ovom terenu nije naviknut. Odgovara švajcarskoj ligi, u Ligi šampiona timovi koji dolaze moraju da se prilagode. Nećemo biti prvi koji su u toj situaciji. Moramo to da iskoristimo nekako, ali trava je svakako bolja - istakao je Gvardiola.

Objasnio je i zašto je bolje igrati na travi.

- Bolje je jer 99.9 odsto timova koji su na najvišem nivou igraju na travi, inače bi FIFA i UEFA odlučili da se igra na veštačkoj travi. To je zdravorazumski - zaključio je Gvardiola.

Bonus video:

01:03

Trening Zvezde pred Lajpcig

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.