UKRAJINCI NEĆE DA UDOVOLJE IZRAELCIMA: "Da vas podsetimo, i naša zemlja je u RATU ali to nijednom nismo tražili!"
Fudbaleri Zorje iz Luganjska ne pristaju na odlaganje meča sa Makabijem, Foto: EPA/Wojtek Jargilo

uefa u problemu

UKRAJINCI NEĆE DA UDOVOLJE IZRAELCIMA: "Da vas podsetimo, i naša zemlja je u RATU ali to nijednom nismo tražili!"

Nude Makabiju zamenu domaćinstva, iako ni sami ne igraju u svojoj ratom zahvaćenoj zemlji

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Izraela odložila je dve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. koje je trebalo da igra u tek završenom "bloku", ali pitanje je da li će to uspeti i izraelski klubovi.

Makabi Tel Aviv narednog četvrtka, 26. oktobra, treba da ugosti ukrajinsku Zorju u okviru 3. kola grupne faze Lige konferencija.

Makabi je sa istoimenim klubom iz Haife uputio pismo UEFA-i u kom zahteva odlaganje mečeva, ali Ukrajinci ne žele da im izađu u susret. Imaju vrlo jasno obrazloženje.

- Zorja razume situaciju u Izraelu. Osuđujemo terorističke akte koji su se desili na teritoriji Izraela i koji su doveli do stradanja nedužnih ljudi. U isto vreme, i pored svega ovoga, podsećamo vas da je i naša zemlja u ratu više od deset meseci. Za sve to vreme naš narod, naši navijači i tim su preživeli mnogo toga. Morali smo da napustimo naše domove i da započnemo život ispočetka negde drugo. I još se borimo. I za sve to vreme nismo nijednom tražili da se naše utakmice odlažu - poručuju iz Zorje i dodaju da je razlog što ne pristaju na odlaganje i to što ih u novembru čeka gust raspored.

Takođe, nude Makabiju zamenu domaćinstva, iako ni sami ne igraju u svojoj ratom zahvaćenoj zemlji već u poljskom Lublinu.

Šta će se na kraju desiti, ostaje da se vidi. Čeka se odluka UEFA-e.

Bonus video:

01:10

AMBASADOR SRBIJE U IZRAELU ZA KURIR TV O KIDNAPOVANOM SRBINU: Imamo naše kanale koje koristimo, skupili smo dragocene inforicije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.