HRVATIMA SE CRNO PIŠE! UEFA pokrenula postupak zbog SRAMNOG SKANDIRANJA navijača!
Navijači Hrvatske, Foto: EPA-EFE/Neil Hall

očekivano

HRVATIMA SE CRNO PIŠE! UEFA pokrenula postupak zbog SRAMNOG SKANDIRANJA navijača!

Postupak se pokreće i zbog rasizma i diskriminacije

Objavljeno: 22:29h

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Hrvatske zbog ponašanja navijača na meču Turskom u Osijeku.

Ovu informaciju objavio je Fudbalski savez Hrvatske na svom sajtu.

- Krovna evropska fudbalska organizacija, UEFA, pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatskog fudbalskog saveza nakon utakmice Evropskih kvalifikacija između Hrvatske i Turske koja je odigrana na stadionu Opus Arena u Osijeku. Nakon izvešaja delegata utakmice, UEFA je pokrenula disciplinski postupak zbog korištenja pirotehničkih sredstava od strane hrvatskih navijača u 62. i 78. minuti utakmice - stoji u saopštenju tamošnjeg saveza.

Fudbaleri Hrvatske
Fudbaleri Hrvatskefoto: Denis LOVROVIC / AFP / Profimedia

Pored toga, postupak se pokreće i zbog rasizma i diskriminacije. - Naknadno je, nakon izveštaja FARE, pokrenut i disciplinski postupak zbog rasizma i diskriminacije. FARE nije imao promatrača na utakmici u Osijeku, ali je zaprimio vanjski izveštaj o incidentima, koji je potkrijepljen izveštajima iz hrvatskih medija o pevanju ustaške pesme te rasističkim povicima od strane dela hrvatskih navijača - navedeno je na sajtu FS Hrvatske.

Bonus video:

03:01

ISTORIČAR OTKRIVA KAKO JE NASTALA REČ USTAŠA: Ona uopšte nije hrvatska, preuzeta je u 19. veku! Mnoge Srbe istorija nije naučila

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.