"ZNAMO FORMACIJU SRBIJE, IMAMO JEDNU NEPOZNANICU!" Selektor Mađarske analizirao "orlove" do detalja (FOTO)
Marko Rosi na utakmici Srbije i Mađarske, Foto: Starsport©

"Na dobrom smo putu"

"ZNAMO FORMACIJU SRBIJE, IMAMO JEDNU NEPOZNANICU!" Selektor Mađarske analizirao "orlove" do detalja (FOTO)

Na papiru su Srbi jači, vrednost njihovog tima je tri puta veća od našeg, ali sam mnogo puta rekao da su stanje na papiru i terenu dve različite stvari, kaže Rosi

Objavljeno:
Veljko Petrović

Marko Rosi, selektor Mađarske govorio je o utakmici protiv Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine (subota, 20.45).

- Očekujemo da Sergej Milinković-Savić ne igra u veznom redu, već kao jedan od napadačke trojke. Jedina nepoznanica za nas je pozicija Nemanje Gudelja, ne znamo da li će igrati u sredini ili u odbrani. Što se tiče ostalih igrača, skoro smo sigurni u njihovu taktičku formaciju, igraće po istom sistemu kao i mi - rekao je Rosi za M4 Sport.

Marko Rosi na utakmici Srbije i Mađarske
Marko Rosi na utakmici Srbije i Mađarskefoto: Starsport©

Kako kaže, mediji veće šanse daju "orlovima", ali da njegov tim može da trijumfuje, iako neće biti smak sveta u slučaju poraza.

- Na papiru su Srbi jači, vrednost njihovog tima je tri puta veća od našeg, ali sam mnogo puta rekao da su stanje na papiru i terenu dve različite stvari. U poslednje tri godine igrali smo protiv njih četiri puta. Pobedili smo dva puta, jednom remizirali, jedini poraz smo doživeli na novoj Puškaš areni. Neću da se pravdam, ali je i ogromna greška VAR-a doprinela tom porazu, pošto je moralo biti dosuđeno igranje rukom pre gola Srbije. Tako da iako je stanje na papiru u njihovu korist, imamo šanse da pobedimo. Naravno da postoji i mogućnost da izgubimo, ali ni tada se ništa ne menja. Mi ne smemo da dozvolimo sebi greške pošto su ostala još tri meča posle toga. Ne govorim ove stvari zato što želimo da napravimo alibi, jer to ne radimo. Na dobrom smo putu i ​​moramo ostati na njemu. Želimo da pobedimo Srbiju, ali igramo sa dobrim timom i poštujem ih - istakao je Rosi.

Marko Rosi na utakmici Srbije i Mađarske
Marko Rosi na utakmici Srbije i Mađarskefoto: Starsport©

Vili Orban bio je strelac za pobedu u Beogradu, ali na rasprodatoj Puškaš areni neće igrati zbog povrede.

- Velika je razlika da li ćemo igrati sa Vilijem ili bez njega, čak i ako se ovo poslednje desilo pet puta. Svesni smo koliko će nam nedostajati, ali nismo pesimisti. Tražimo najbolju opciju sa klupe da ga zamenimo. Imamo još dva dana vremena da radimo zajedno, tako da ćemo svakako pokušati da pronađemo rešenje koje će biti savršeno za sve - poručio je Rosi.

Vili Orban slavi gol protiv Srbije
Vili Orban slavi gol protiv Srbijefoto: EPA/ANDREJ CUKIC

Ne želi da eksperimentiše, jer je prednost ekipe uigranost.

- Imamo nekoliko igrača koji ne igraju redovno, ali razlog zašto sam pozvao takve igrače je taj što nemamo previše opcija, jer ne možemo da eksperimentišemo u dva ključna meča koja su pred nama. Pozvali smo igrače koji već su navikli na taktiku i našu filozofiju igre, skoro da su navikli da budu zajedno. Mađarska reprezentacija je stekla poštovanje u Evropi i fudbalska javnost takođe priča o tome da počenjemo da ličimo na klub nego na reprezentaciju. To je veoma važno, zajedništvo je naša prednost - zaključio je Rosi.

Bonus video:

00:16

Piksi govorio i posle konferencije

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.