DULJAJ BEZ DLAKE NA JEZIKU, PROGOVORIO O STANJU U PARTIZANU: Nije dobro - O platama u ovoj zemlji je teško pričati!
Igor Duljaj, Foto: FOTO: FK Partizan

DIREKTNO

DULJAJ BEZ DLAKE NA JEZIKU, PROGOVORIO O STANJU U PARTIZANU: Nije dobro - O platama u ovoj zemlji je teško pričati!

Duljaj otvoreno pričao o problemima u klubu

Objavljeno: 10:55h

Fudbaleri Partizana zauzimaju prvo mesto na tabeli Superlige, ali situacija u klubu nije sjajna - već nekoliko meseci navijačka grupa bojkotuje utakmice na domaćem terenu tražeći ostavku svih čelnih ljudi, a tokom evropskih mečeva letos zabeleženi su neki bolni porazi.

Lek za sve mogla bi da bude istorijska sezona u Superligi Srbije, ukoliko bi Igor Duljaj šokantno odveo Partizan do titule, iako radi u izuzetno teškim uslovima.

O tome kakvi su sve problemi oko njega u klubu trener Partizana dao je tek nagoveštaj u razgovoru sa Milanom Kalinićem i Predragom Popovićem, gostujući u njihovoj emisiji na televiziji "K1".

Tom prilikom Duljaj je otkrio da je jako teško napraviti od Partizana, čija su okosnica stariji igrači, profitabilan klub, pa da u skladu sa tim ni plate ne mogu uvek da budu redovne.

- Plate redovne... Pa to je veoma teško... Znate kako, u ovoj zemlji, kada su plate u pitanju i posebno sportisti koji imaju velike ugovore mnogo je teško pričati o platama. Zato što su velike. Ja sam mnogo puta rekao i unutar kluba velike plate, stari igrači, to nema perspektivu.

FK Partizan, FK Napredak, FK Napredak Kruševac, Superliga Srbije, Igor Duljaj
foto: Starsport©

- Nemate na osnovu čega kasnije da profitirate. S druge strane, Zvezda može iz jednog prostog razloga - zato što su oni bili prvi, a to prvo mesto donosi Ligu šampiona. To je legitimno. Fudbalski klub Crvena zvezda sa te strane može da se pokrije. Mi ne... Mi smo nekada bili fabrika mladih talenata i igrača koji su ponikli iz fudbalske akademije Partizana. Bili smo drugi, ja više ne znam koji smo. Više nismo drugi, ja nemam problem da pričam o tome jer je u interesu Partizana", rekao je Igor Dulja

Podsećamo, Igor Duljaj je u finišu prethodne sezone preuzeo ekipu Partizana i sa crno-belima je završio na četvrtoj poziciji u prvenstvu. Usledile su ne preterano uspešne evropske kvalifikacije i veoma bolan poraz od Nordsjelanda (5:0) na severu Evrope, ali u novom prvenstvu tim iz Humske fantastično "gura". Posle osam odigranih mečeva Partizan ima sedam pobeda i remi protiv TSC-a iz Bačke Topole, u prvom kolu šampionata.

Sa 22 osvojena boda ekipa Igora Duljaja drži prvo mesto na tabeli. Od ekipe iz Bačke Topole bolji su za dva boda, najveći rival Crvena zvezda ima četiri boda zaostatka, a Čukarički koji je prethodne sezone bio uspešniji od crno-belih sada je već sedam koraka iza aktuelnog lidera domaćeg šampionata.

Bonus video:

01:38

Delije u transu posle gola Zvezde protiv Mančester Sitija

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.