MARADONIN DUH UŠAO U LAZARA SAMARDŽIĆA: Stadion u Napulju ovakav slalom nije video od vremena El Pibea! (VIDEO)
Lazar Samardžić dribla Natana iz Napolija, Foto: Agostino Gemito/IPA Sport / ipa- / IPA / Profimedia Slično

kapa dole, majstore

MARADONIN DUH UŠAO U LAZARA SAMARDŽIĆA: Stadion u Napulju ovakav slalom nije video od vremena El Pibea! (VIDEO)

Italija je zadivljena a Maradona ponosan

Objavljeno: 08:06h

Stadion u Napulju je bio poznat kao "San Paolo" punih 57 godina, a onda je decembra 2020. promenjen u "Dijego Armando Maradona" u čast tek preminulog legendarnog Argentinca koji je i danas ikona navijača Napolija.

Maradonini golovi su uglavnom bili majstorije koje su uključivale niz nezadrživih driblinga mada je najčuveniji takav "El Pibe" izveo u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 1986. protiv Engleske (2:1).

A u sredu veče kao da je Maradonin duh zaposeo reprezentativca Srbije Lazara Samardžića koji je sa Udinezeom gostovao Napoliju na slavnom stadionu.

Iako je šampion Italije slavio ubedljivo (4:1), najviše se priča o golu rezerviste Samardžića kojim je u 81. minutu smanjio na 3:1.

Lazar je dobio loptu u noge na 36 metara od gola Napolija, a onda krenuo napred. Dvojac ispred njega je bio statičan pa se Samardžić brzo provukao između njih i izbegao trećeg. Onda je odigrao brz dupli pas sa Suksesom a dodavanjem bacio na pod još jednog Napolitanca.

Predriblao je Samardžić još jednog fudbalera domaćih, pa fintom bacio na pod još jednog i na kraju zadržao ravnotežu i koncentraciju i zatresao mrežu.

Italija je zadivljena, Maradona ponosan, a Samardžić je pokazao da mu je mesto u većem klubu od Udinezea. Tamo bi i bio da mu otac nije pokvario transfer u Inter...

Bonus video:

00:22

Gol i slavlje Ferencvaroša

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.