KRSTAJIĆ HTEO SRBIJI DA "OTME" TALENTA! Mladi as odbio Bugarsku, ali i još jednu komšijsku zemlju (FOTO)
Mladen Krstajić i Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport©

ŽELI SAMO DRES "ORLOVA"

KRSTAJIĆ HTEO SRBIJI DA "OTME" TALENTA! Mladi as odbio Bugarsku, ali i još jednu komšijsku zemlju (FOTO)

Sve je otkrio Ivan Ivanov, pomoćnik u nacionalnom timu naših suseda

Objavljeno:

Mladen Krstajić, selektor fudbalske reprezentacije Bugarske želeo je da Srbiji "otme" talentovanog napadača.

U pitanju je Petar Ratkov (20) koji je u letnjem prelaznom roku pojačao Salcburg u transferu vrednom pet miliona evra iz TSC-a iz Bačke Topole.

Petar Ratkov u dresu Salcburga
Petar Ratkov u dresu Salcburgafoto: BARBARA GINDL / AFP / Profimedia

- Želeli smo da u reprezentaciju dovedemo Srbina bugarskih korena. U pitanju je Petar Ratkov, 2003. godište koji trenutno igra u Salcburgu. Letos je imao transfer vredan 5.000.000 evra. Salcburg ga je otkupio od Bačke Topole. Pokušali smo da ga privučemo, ali rekao je da želi da igra za Srbiju. Tamo ima veće šanse da napravi karijeru. Razgovarao sam sa ljudima koji su radili sa njim. Prvu sezonu je odigrao sa 17 godina, nije postigao nijedan gol. U drugoj dva na 30 mečeva. Da je Bugarin, već u 10 meču ako ne postigne gol bio bi isključen iz tima. Već u trećoj sezoni u Topoli postigao je 12 golova i usledio je veliki trasnfer u Salcburg. Da, znamo da Srbi imaju veliku popularnost u menadžerskim krugovima i da umeju da prave velike transfere, ali to se zasniva i na činjenici da znaju kako da razvijaju svoje igrače. Ratkov ulazi u svoj prvi meč za Salcburg i odmah postiže gol - rekao je Ivan Ivanov, Krstajićev pomoćnik i bivši štoper Partizana za bugarske medije.

Ivan Ivanov u dresu Partizana
Ivan Ivanov u dresu Partizanafoto: Saša Pavlić Koky

Inače, mladog špica hteli su i Hrvati jer mu je majka iz ove zemlje, ali je i u tom slučaju odabrao da nosi dres "orlova."

Bonus video:

00:43

NESTVARNA ZVEZDA DEMOLIRALA FJORENTINU ZA POLUVREME: Marakana videla ATOMSKI FUDBAL crveno-belih, Delije u potpunom TRANSU

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.