TURCI "RAZAPINJU" TADIĆA ZBOG TRI PRSTA: U priču umešali i Gurovića, četnike i Čiča Dražu!
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

skandalozno

TURCI "RAZAPINJU" TADIĆA ZBOG TRI PRSTA: U priču umešali i Gurovića, četnike i Čiča Dražu!

Dušan Tadić je u Fenerbahče stigao iz Ajaksa ovog leta

Objavljeno:

Poznati turski novinar Ejup Jildiz je na svom Tviter nalogu ozbiljno napao sprskog reprezentativca Dušana Tadića zbog pokazivanja tri prsta dok je putovao sa reprezentacijom Srbije.

Naime, Tadić je na jednom snimku podigao tri prsta koji su simbol srpstva, dok je turski novinar to okarakterisao fašističkim gestom i četničkim simbolom.

Dodao je da su Četnici bili neprijatelji Turaka i Muslimana, na šta su se nadovezali brojni komentari navijača, koji su se pridružili osudi.

Nakon toga je spomenuo sličnu situaciju gde je prozvao proslavljenog srpskog košarkaša Milana Gurovića i izneo njegovu situaciju iz godine kada je trebao da potpiše za Galatasaraj.

- Košarkaški tim Galatasaraja je 2008. godine dodao Milana Gurovića, a kasnije je otkrivena njegova istorija pokazivanja tri prsta i četničke tetovaže. Čelnici Galate su ga pozvali u kancelariju i objasnili da to neće tolerisati, pa su našli kompromis da Gurović prelepi svoju tetovažu trakama, što je ovaj pristao. Čelnici Fenera moraju rešiti ovaj problem tako što će ga upozoriti. Tadić mora da zna da to ne sme da radi dok igra za naš klub - napisao je na Tviter nalogu turski novinar.

Tadić je za vreme igranja u Ajaksu napravio jedan gest koji je razljutio sve navijače. Naime, za vreme muslimanskog posta gestikulirao je jednom turskom igraču kao da treba da jede travu, što su kasnije Tadić i igrač kome je to pokazao negirali.

Međutim, mašta turskih medija je očigledno velika i postavlja se pitanje ko se ponaša šovinistički - Tadić ili novinari?

Bonus video:

01:06

Košarkaši poleću za Beograd

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.