NAJSKUPLJA POJAČANJA U ISTORIJI SRPSKOG FUDBALA: Zvezdin trio rekordnih promašaja, Sadik "zlatna koka" Partizana!
Osman Bukari, Foto: Starsport©, Srđan Stevanović/Starsportphoto

bukari pun pogodak

NAJSKUPLJA POJAČANJA U ISTORIJI SRPSKOG FUDBALA: Zvezdin trio rekordnih promašaja, Sadik "zlatna koka" Partizana!

Dosadašnji rekord bio je upola manji, a takođe ga je držala Crvena zvezdaNajskuplja pojačanja u istoriji

Objavljeno:
Nedeljko Đukić

Emanuel Late Lat je ovog leta trebalo da postane najskuplje pojačanje u istoriji srpskog fudbala. Iz Crvene zvezde su bili spremni da ga plate 3.500.000 evra, ali je zapelo u pregovorima igračevog agenta i tadašnjeg kluba, Atalante. Tako su objasnili na stadionu "Rajko Mitić" i konstatovali da im napadač iz Obale Slonovače možda i nije neophodan.

Međutim, da su druga pojačanja šampionu Srbije neophodna, a možda i ubrzana posle žreba za grupnu fazu Lige šampiona, dokaz je dovođenje In-beoma Hvanga, kog su crveno-beli angažovali povoljno s obzirom na njegovu tržišnu vrednost.

I pored toga, reprezentatviac Južne Koreje je, makar privremeno, zavredeo titulu ranije namenjenu Lateu Latu jer će ga Zvezda platiti 5.000.000 evra i napraviti najskuplji transfer u istoriji srpskog fudbala.

Dosadašnji rekord bio je upola manji, a takođe ga je držala Crvena zvezda. Za Takajukija Suzukija 2006. godine, za Ričmonda Boaćija 2018. i za Nemanju Motiku prošlog leta, izdvajali su po 2.500.000 evra.

Ričmond Boaći
foto: Starsport©

Sva tri transfera su se ispostavila kao pormašaji, Suzuki i Motika pogotovo, ali i povratak Boaćija.

Nije mnogo bolji bio ni Mateo Garsija plaćen leta 2018. godine 2.200.000 evra, mada je počeo obećavajuće.

Drugačija je priča sa Umarom Sadikom za kog je Partizan ukupno platio 2.000.000, ali zaradio na njemu preko deset miliona evra, od naknadnih prodaja.

Umar Sadik
foto: Starsport©

Zvezda je istom sumom platila Osmana Bukarija 2022. (uz procente Gentu od sledeće prodaje) i zasad se može reći da je sa njim napravila pun pogodak.

Listu nastavljaju Sejduma Suma (stigao iz Slovana u Partizan za 1,65 miliona), Miloš Degenek i Kings Kangva plaćeni su po jedan i po milion, a crno-beli više od miliona trošili i na Edvarda Pašeka i Ljubomira Fejsu (po 1.200.000) i Takumu Asana (milion), dok je Zvezda dovodila još osam igrača za preko milion.

Sejduba Suma
foto: Starsport©

Na specijalizovanom sajtu „Transfermarkt“ stoji i da je dolazak Nemanje Radonjića iz Rome u Zvezdu plaćen tri miliona, iako je srpski reprezentativac najpre stigao na pozajmicu, te je sačekao da mu istekne ugovor sa „Vučicom“ kako bi i definitivno postao igrač crveno-belih.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.